Inici -> Àrees -> Sanitat -> Notícies sanitat

Benlloch agraeix la resposta responsable de la ciutadania davant les mesures excepcionals per a frenar l'expansió de la COVID-19

tornar Imprimir

divendres, 13 de març de 2020

Sala de premsa, Sanitat, Ajuntament

Benlloch agraeix la resposta responsable de la ciutadania davant les mesures excepcionals per a frenar l'expansió de la COVID-19

L'Ajuntament de Vila-real ha continuat hui amb l'aplicació del protocol per a la contenció de l'epidèmia de COVID-19, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, que en aquests dies ha portat al consistori a decretar la suspensió d'activitats en espais municipals i esdeveniments organitzats per l'Ajuntament, així com al tancament d'instal·lacions esportives, socials i culturals fins al pròxim 14 d'abril. A aquestes accions s'ha sumat hui la Resolució de la Generalitat Valenciana per al tancament de bars, restaurants, locals d'oci i espectacles a partir d'aquesta mitjanit. Unes mesures "excepcionals" que han tingut una resposta "responsable" per part de la ciutadania cosa que l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha agraït de manera especial.

En aquest sentit, entitats de la ciutat han confirmat la cancel·lació d'esdeveniments programats fins al 14 d'abril, seguint l'exemple del criteri establit per l'Ajuntament per a les activitats municipals. Així, entre altres, s'ha comunicat la suspensió de la desfilada solidària de la Joventut Carmelita (Jucar) i entitats com la Fundació Globalis o Tots Units també han acordat l'anul·lació de les seues activitats formatives i divulgatives per prevenció. Les regidories de Sanitat i Joventut han decidit, així mateix, ajornar l'inici del programa d'oci nocturn alternatiu que havia d'arrancar aquesta vesprada a l'Espai Jove, mentre que també se suspén ara com ara la celebració de la Ruta de la Tapa. 

Des del Departament d'Economia s'ha comunicat l'anul·lació d'activitats formatives per als beneficiaris dels programes Emcuju i Empuju, així com els alumnes del taller d'ocupació, per indicació del servei Labora, i del programa Ara Formació. En el Mercat Central s'ha limitat l'activitat a l'exclusiva dels llocs de venda, suprimint les accions de dinamització. Creu Roja Vila-real ha cancel·lat totes les activitats grupals, cursos, etc., i també ha establit els serveis mínims en els casos d'atenció al públic. L'atenció al públic queda cancel·lada i només s'atendrà amb cita prèvia sol·licitada en el telèfon 964 522 864. El personal de Creu Roja valorarà cada demanda i s'atendrà segons la necessitat.

L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha assenyalat que "vivim una situació excepcional i hem d'adoptar mesures excepcionals. En coordinació i en contacte permanent amb les autoritats sanitàries, l'Ajuntament de Vila-real està adoptant totes les mesures necessàries en l'àmbit de la nostra competència per a frenar l'expansió del virus i protegir la població. Vull agrair particularment l'exercici de responsabilitat col·lectiva que està fent la ciutadania vila-realenca, a través de les diferents associacions, que han suspés les seues activitats, com la desfilada de Jucar, la Ruta de la Tapa, el Simposi de Fotografia de Naturalesa i tantes altres. També individualment, agraïm la resposta de la ciutadania davant les mesures aplicades en les dependències municipals, particularment les zones sensibles, i davant el tancament d'espais. Entre tots i totes, estic segur que podrem fer front a la situació".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es