Inici

El Groguet adapta les seues línies i condicions d'ús per a garantir el servei i la seguretat dels usuaris i conductors

tornar Imprimir

dijous, 19 de març de 2020

Mobilitat, Sala de premsa

Consells per a l'ús del bus urbà_1

El Groguet adapta les seues línies i condicions d'ús per a garantir el servei i la seguretat dels usuaris i conductors

El Groguet, l'autobús urbà gratuït de Vila-real, modifica les seues línies i condicions d'ús per a adaptar-se a les noves circumstàncies derivades de la crisi sanitària per la COVID-19. Amb aquest objectiu, el bus elimina algunes parades -com l'IES Miralcamp o el Centre de Tecnificació Esportiva- ara sense ús pel tancament d'instal·lacions, redueix expedicions i amplia alguns serveis el cap de setmana, al mateix temps que s'adopten mesures de seguretat com la desinfecció periòdica, la reducció d'aforament i l'eliminació de seients o l'obligatorietat d'accedir a l'autobús per la porta posterior. 

En concret, la línia 1 s'estén als caps de setmana, amb el mateix servei de dilluns a dissabte i més reduït, el diumenge. Aquesta línia elimina el pas per l'IES Miralcamp i començarà a prestar servei a les 7.00 h per a donar una millor cobertura a les necessitats de desplaçament a l'Hospital Universitari de la Plana. D'altra banda, la línia 2 elimina les expedicions dels divendres, dissabtes i vespres de festius, així com el pas pel CTE.

L'objectiu d'aquesta reordenació de línies, que entra en funcionament demà divendres, 20 de març, és garantir la cobertura a l'hospital els caps de setmana i espaiar les expedicions de manera suficient per a poder realitzar amb major freqüència les labors de desinfecció dels autobusos, que ja s'estan practicant amb les dotacions de la mateixa empresa. Aquestes desinfeccions periòdiques es complementen amb altres labors de desinfecció en profunditat tots els dies.

Altres mesures adoptades per a garantir la seguretat dels usuaris del Groguet són la limitació d'espais, amb l'anul·lació de determinats seients, i l'obligatorietat d'accedir al vehicle per la porta posterior. D'aquesta manera, s'anul·la la porta davantera i es garanteix la protecció del conductor amb una zona interior precintada que impedeix el contacte amb els usuaris. La neteja de mans, obligatòria, haurà de realitzar-se en l'accés a l'autobús per la porta posterior, amb dispensadors col·locats per l'empresa prestadora del servei. 

Totes aquestes mesures i altres consells d'ús es desplegaran en cartells informatius que es col·locaran en totes les parades i els autobusos. D'aquesta manera, el Groguet -l'únic servei d'autobús urbà gratuït- podrà continuar prestant servei a la ciutadania que no disposa de mitjans propis per a desplaçar-se a aquells llocs i en les circumstàncies permeses en el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma. El bus urbà de Vila-real adaptarà les seues condicions d'ús i trajectes a les condicions imposades per les autoritats competents fins que se supere l'emergència sanitària.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es