Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

La xarxa de fibra òptica municipal, de 150 quilòmetres i dos milions d'inversió, facilita l'equipament del CTE per al seu ús sanitari en la crisi de la COVID-19

tornar Imprimir

dijous, 26 de març de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

La xarxa de fibra òptica municipal, de 150 quilòmetres i dos milions d'inversió, facilita l'equipament del CTE per al seu ús sanitari en la crisi de la COVID-19

L'Ajuntament de Vila-real ha dotat el Centre de Tecnificació Esportiva de la infraestructura necessària per a fer possible el seu ús com a recinte sanitari davant l'emergència de la COVID-19, completament adaptat ja per a albergar els primers pacients que la Conselleria de Sanitat ho considere necessari. Per a fer possible aquest equipament, ha resultat fonamental la xarxa de fibra òptica articulada en els últims anys, amb una inversió en infraestructura de comunicació d'uns dos milions d'euros.

"Des de la Regidoria de Serveis Públics i l'àrea de Telecomunicacions s'ha fet un gran esforç en els últims anys per completar un anell de fibra òptica que enllaça tots els edificis públics i zones de la ciutat; una actuació que ara ens ha permés poder oferir el Centre de Tecnificació Esportiva per al seu ús en aquesta emergència sanitària i col·laborar, d'aquesta manera, a alleujar la pressió assistencial que pot patir l'Hospital Universitari de la Plana amb l'extensió de la pandèmia", detalla l'alcalde, José Benlloch. "Vila-real és, en aquests moments, una de les ciutats millor preparades i dotades en l'àmbit de les comunicacions de la Comunitat, circumstància que ens ha valgut el reconeixement de la Generalitat i la possibilitat de cedir ara aquest recinte, que cal recordar que vam pagar entre tots els valencians i valencianes, amb una infraestructura potent i capacitat suficient perquè la Conselleria de Sanitat puga fer ús de tota la seua intranet i flux de dades amb les màximes garanties", agrega Benlloch. 

L'anell de fibra òptica municipal s'ha consolidat des de fa huit anys fins a aconseguir els 150 quilòmetres actuals, a partir de la incorporació de fibra en cada xicoteta obra iniciada pel consistori. "D'aquesta manera, en cada actuació municipal empresa en els últims anys, s'ha inclòs la incorporació de fibra a la xarxa, per xicotetes que foren les obres, amb la qual cosa la inversió en la infraestructura ha arribat en tot aquest període als dos milions d'euros", incideix Benlloch. "Ara, en aquesta greu emergència que vivim, recollim els fruits de tot el treball sembrat", conclou.

El CTE va ser inaugurat l'any 2011 i compta amb una residència de 37 habitacions, a més d'aules i altres espais comuns, pavelló poliesportiu i piscina. La connexió de xarxa de la Generalitat Valenciana s'ha establit a través de dos punts, l'Ajuntament i la Policia Local, per a garantir el subministrament si algun dels dos fallara.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es