Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Agricultors locals se sumen aquest cap de setmana com a voluntaris per a ajudar en els treballs de desinfecció de la via pública al costat de l'empresa contractada per l'Ajuntament i l'UME

divendres, 27 de març de 2020

Treballs de reforç de la neteja viària amb motiu de la crisi de la COVID-19

L'Ajuntament de Vila-real ha canalitzat la voluntat de col·laboració dels agricultors locals en els treballs de desinfecció de la via pública per a combatre possibles focus d'infecció de COVID-19. Durant aquest cap de setmana, voluntaris que han respost a la crida de l'Associació de Llauradors Independents de Vila-real (ALIV) se sumaran a aquestes tasques coordinats per l'empresa local Stoplagas que ha contractat l'Ajuntament de Vila-real per a reforçar aquestes actuacions de desinfecció del nucli urbà. A més, efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) també es desplegaran per a aplicar tractaments en diferents zones, com ja han fet durant els últims dies.

L'alcalde, José Benlloch, s'ha reunit amb representants de l'associació d'agricultors, que havien oferit al consistori tant maquinària com voluntaris, acompanyat pels efectius de l'UME i l'empresa local contractada per a aquestes labors de desinfecció. Els llauradors havien traslladat la seua predisposició a col·laborar a través del regidor d'Agricultura, José Ramón Ventura Chalmeta. "Estem molt agraïts per l'ajuda desinteressada que tant els agricultors com molts particulars i empreses estan oferint en aquest moment tan difícil però, com ja hem dit, el més important és canalitzar aquesta solidaritat perquè realment siga eficaç", recalca el primer edil. Per això, la participació dels agricultors en aquestes tasques de desinfecció es realitzarà aquest cap de setmana sota la supervisió i coordinació dels professionals de l'empresa contractada i en col·laboració amb l'UME, tenint en compte que és necessària la utilització de productes específics i tècniques per a assegurar l'eficàcia dels tractaments.

Els voluntaris participaran en diversos torns de treball que es duran a terme demà dissabte a última hora del dia, de 20.30 a 23.00 hores, i el diumenge de 07.00 a 09.00 i de 20.30 a 23.00 hores. En cada torn està previst utilitzar tres turbos de polvorització facilitats pels agricultors de la localitat.

Quant a les zones en les quals s'actuarà durant aquest cap de setmana, els tractaments s'estendran sobretot als carrers i avingudes més grans de la ciutat. A més, l'UME cobrirà els voltants de superfícies comercials, l'estació i altres espais públics.

D'altra banda, l'empresa concessionària del servei de neteja viària també està fent treballs de reforç de la neteja de carrers, places i parcs. Atesa la situació actual d'emergència sanitària per la pandèmia de COVID-19, s'ha redefinit el contracte per a ampliar les rentades a pressió de la via pública, que ja han començat durant el dia de hui.

Galeria multimèdia

Imatges

Treballs de reforç de la neteja viària amb motiu de la crisi de la COVID-19_1 Reunió de l'alcalde amb efectius de l'UME que estan actuant en la desinfecció de la via pública
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es