Inici

El Pla d'iniciatives municipals COVID-19 llança el projecte EducaVila per a promoure hàbits saludables i gestió de les emocions amb els escolars a través de les xarxes socials

dijous, 2 d'abril de 2020

El Pla d'iniciatives municipals COVID-19, Continuem junts i units des de casa, impulsat per l'Ajuntament de Vila-real per a ajudar els veïns i veïnes a passar els dies de confinament per l'emergència sanitària de la COVID-19, suma una nova acció. En aquesta ocasió, dirigida específicament als més menuts de casa. El projecte EducaVila DiverAprén, impulsat per la Regidoria d'Educació, promourà diferents activitats lúdiques i educatives per als xiquets i xiquetes, a través de les xarxes socials i la televisió local.

El projecte compta amb la col·laboració de la nutricionista Sheila Llop i la psicòloga sanitària Rosa Picó. "El que pretenem és promoure l'educació, la salut, l'activitat física i l'aprenentatge a través de la diversió dels xiquets i les xiquetes de Vila-real en edat escolar (infantil i primària), a través d'activitats lúdiques per a fer en casa que ens permeten aprendre hàbits alimentaris saludables i conéixer millor les nostres emocions durant el confinament", explica la regidora d'Educació, Aida Beteta. Per a això, cada divendres i diumenge es llançarà una proposta d'activitat, que constarà d'un vídeo de presentació. Els xiquets i xiquetes podran completar cada dinàmica, en família, i amb total flexibilitat i, en acabar, pujar una foto amb el nom de l'alumne sense cognoms i el seu curs i col·legi, al grup EducaVila, dins la pàgina de Facebook de la Regidoria d'Educació. "Per cada dinàmica completada, els xiquets rebran una insígnia que donarà peu a un premi molt especial, que prompte desvetllarem, al col·legi que més insígnies haja obtingut", detalla. De moment, s'han previst quatre dinàmiques: EducaVilaXef, La caixeta del coronavirus, Els superherois de la nostra salut i Juguem a l'Oca? El primer vídeo es publicarà demà divendres.

"Els dies de confinament no han de ser necessàriament dies perduts o avorrits. Des de l'Ajuntament, hem treballat un pla d'iniciatives innovadores que, amb el lema comú "Continuem junts i units des de casa", ens permeta mantindre l'activitat, ja siga esportiva, educativa o lúdica, i mantenir l'orgull de pertànyer a una societat dinàmica com la de Vila-real. Orgullosos com estem del que som, de les nostres tradicions i de tot el que som capaços de fer i que, més prompte que tard, tornarem a viure, gaudir i sentir", argumenta l'alcalde, José Benlloch. Els seminaris en línia de Fundació Globalis per a aprendre a educar a casa, la programació especial de la Setmana Santa o el Pla digital d'esports i salut a casa són algunes de les iniciatives en marxa, a les quals se sumaran moltes més durant els pròxims dies.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Projecte EducaVila
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es