Inici

Vila-real viu la Setmana Santa amb la Tamborada local als balcons i programació televisiva especial amb celebracions en directe, processons i reportatges

tornar Imprimir

dissabte, 4 d'abril de 2020

Tradicions, Turisme, Sala de premsa, Ajuntament

Cartell de la tamborada als balcons_1

Vila-real viu la Setmana Santa amb la Tamborada local als balcons i programació televisiva especial amb celebracions en directe, processons i reportatges

La Setmana Santa de Vila-real, declarada d'interés turístic provincial i en vies d'obtenir la declaració autonòmica, arrancarà demà una programació especial i adaptada a les circumstàncies imposades per l'emergència sanitària de la COVID-19. L'Ajuntament de Vila-real i la Junta Central de Setmana Santa han ideat una sèrie d'activitats perquè aquesta important tradició local, datada almenys el 1546, puga continuar celebrant-se des de la seguretat de les llars. A més de les iniciatives puntuals, la televisió local, Teve4, emetrà cada dia una programació especial que permetrà reviure els millors moments de la Setmana Santa vila-realenca des del saló de casa, amb el patrocini de l'Ajuntament de Vila-real. 

La programació especial, amb el lema "Celebrem junts i units la Setmana Santa des de casa", arrancarà demà, Diumenge de Rams, amb tres iniciatives creatives: el concurs de palmes i rams, el concurs de dibuix del Diumenge de Rams i la Tamborada local als balcons. A les 12.00 h del migdia, els aficionats als bombos i tambors de Vila-real i tots aquells veïns que vulguen sumar-se a la iniciativa, estan convocats a fer sonar els seus tambors des dels balcons, terrasses i finestres de la ciutat. Una tamborada col·lectiva des de casa que substituirà la tamborada local que l'emergència sanitària ha obligat a suspendre. També demà, la televisió local Teve4 emetrà en directe la celebració del Diumenge de Rams des de l'església arxiprestal major Sant Jaume (11 h); posteriorment, emetrà reportatges sobre la processó i tamborada tradicionals. 

També amb motiu del Diumenge de Rams, la Regidoria de Turisme i la Junta Central de Setmana Santa han convocat un concurs de rams i palmes, que els participants han de confeccionar amb els materials que tinguen per casa. Amb el resultat, han d'enviar una fotografia a la pàgina de Facebook de la Junta Central. El mateix sistema s'utilitzarà per al concurs de dibuix sobre el Diumenge de Rams, dirigit als més xicotets de casa. El lliurament d'obsequis tindrà lloc previsiblement durant les pròximes festes patronals. 

A partir del dilluns, els vila-realencs podran continuar revivint els millors moments de la Setmana Santa amb una programació televisiva especial, que comptarà amb l'emissió de reportatges de processons i celebracions que fan singular la Setmana Santa local, com la Peregrinació Quaresmal a Torrehermosa de la Confraria de la Puríssima Sang, la processó infantil i juvenil de la Confraria de Santa Maria Magdalena, Laqvima Vere i la tradicional processó del Silenci des de la capella del Santíssim Crist de l'Hospital. El divendres s'emetrà la processó del Sant Soterrament d'anys anteriors i la programació televisiva especial acabarà el diumenge amb la celebració del Diumenge de Resurrecció, en directe des de l'arxiprestal Sant Jaume.

"Els vila-realencs estem orgullosos de les nostres tradicions, de la nostra identitat i valors i, per descomptat, de la nostra Setmana Santa. I no permetrem que la pandèmia ens impedisca gaudir i defensar allò que és nostre. Per això, hem treballat braç a braç amb la Junta Central de Setmana Santa, l'Església i també la televisió local, als quals agraïm la seua col·laboració, perquè els veïns i veïnes de Vila-real puguem gaudir, encara que siga des de casa, de la nostra Setmana Santa, amb iniciatives innovadores i aprofitant tots els recursos al nostre abast", valora l'alcalde, José Benlloch. La programació especial forma part del Pla d'iniciatives innovadores COVID-19, Continuem junts i units des de casa, que impulsa diferents accions, continguts en línia i audiovisuals per a ajudar els vila-realencs a superar els dies de confinament. "Volem mantenir vius els llaços que ens uneixen com a societat i que, més prompte que tard, tornarem a gaudir junts", conclou.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Programació de Setmana Santa en Teve 4
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Galeria multimèdia

Imatges

Cartell de la tamborada als balcons Cartell del concurs de rams i palmes Cartell del concurs de dibuix sobre el Diumenge de Rams
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es