Inici

L'Ajuntament de Vila-real celebrarÓ el primer ple telemÓtic per a pagar mÚs de 740.000 euros a prove´dors

tornar Imprimir

dimecres, 8 d'abril de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

L'Ajuntament de Vila-real celebrarÓ el primer ple telemÓtic per a pagar mÚs de 740.000 euros a prove´dors

El primer ple telemÓtic de l'Ajuntament de Vila-real se celebrarÓ el dimecres que ve 15 d'abril, una sessiˇ extraordinÓria que servirÓ per a saldar el pagament de mÚs de 740.000 euros a prove´dors. La sessiˇ es convocarÓ a les 10 del matÝ i serÓ la primera que se celebre de manera telemÓtica en la hist˛ria de la instituciˇ, que en aquests dies estÓ implementant la tecnologia necessÓria per a reprendre l'activitat dels ˛rgans colĚlegiats a travÚs de mitjans electr˛nics, per a adaptar-se aixÝ a les mesures de prevenciˇ i contenciˇ de la pandŔmia de COVID-19.

L'alcalde de la ciutat, JosÚ Benlloch, ha detallat que en la sessiˇ extraordinÓria s'aprovaran quatre relacions de pagaments de factures pendents del passat exercici, corresponents a diferents serveis municipals. En la seua majoria sˇn despeses que "eren necessÓries per˛ la tramitaciˇ no es va poder completar abans del 31 de desembre o que, per les dificultats econ˛miques per les quals passa l'Ajuntament a causa de l'herŔncia de l'urbanisme del PP, no tenien consignaciˇ pressupostÓria quan ens vam veure obligats a realitzar-les".

Cal recordar que, per a alleujar en la mesura en quŔ siga possible les conseqŘŔncies de l'emergŔncia sanitÓria en l'economia local, l'alcalde de Vila-real va dictar una resoluciˇ per la qual es declaraven expedients prioritaris tots aquells relacionats amb el pagament a prove´dors, aixÝ com la tramitaciˇ d'ajudes socials i de convenis amb entitats. En aquesta lÝnia, la setmana passada es va procedir al pagament de prop de 500.000 euros a 174 empreses, la majoria d'elles locals, que havien fet treballs per a l'Ajuntament. "Estem fent un gran esforš per a donar eixida als pagaments a prove´dors perquŔ sabem que moltes empreses tenen un moment de dificultat, per la qual cosa estem treballant molt dur, sempre d'acord amb les possibilitats econ˛miques de l'Ajuntament i els recursos tŔcnics al nostre abast", ha afegit Benlloch.

L'alcalde ha agra´t als serveis municipals i especialment als tŔcnics del Departament d'Intervenciˇ el treball per a agilitar tots aquests pagaments i ha recordat que l'Ajuntament, encara que no ha deixat d'estar actiu en cap moment, ha hagut d'adaptar-se a les circumstÓncies de l'estat d'alarma i la crisi sanitÓria, amb teletreball i amb altres alternatives de prestaciˇ de serveis, fet que "ens ha generat alguna distorsiˇ i ens ha alentit una mica el treball, per˛ a poc a poc la maquinÓria estÓ ja agafant de nou velocitat".

Destaquem
App Banner Sala de prensa B˙stia CiutadÓ Venta d'entrades AccÚs a la seu electr˛nica interior Banner Cita Previa
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es