Inici

El primer Ple telemàtic de l'Ajuntament de Vila-real aprova el pagament de 742.000 euros a proveïdors per a alleujar les empreses en plena crisi per la pandèmia de COVID-19

tornar Imprimir

dimecres, 15 d'abril de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

Primer ple telemàtic de l'Ajuntament de Vila-real_2

El primer Ple telemàtic de l'Ajuntament de Vila-real aprova el pagament de 742.000 euros a proveïdors per a alleujar les empreses en plena crisi per la pandèmia de COVID-19

El primer Ple de l'Ajuntament de Vila-real celebrat de manera telemàtica en la història de la institució ha aprovat aquest matí el pagament de 742.000 euros a proveïdors que van fer treballs per al consistori durant el passat exercici; amb aquesta aprovació, són ja 2,4 milions d'euros els que l'Ajuntament ha abonat en les dues últimes setmanes a empreses, moltes d'elles locals, seguint la directriu d'Alcaldia de prioritzar el pagament a proveïdors en aquest moment de crisi provocada per la pandèmia de COVID-19. La sessió, amb caràcter extraordinari, s'ha realitzat a través de mitjans electrònics, únicament estaven presents a la sala de plens l'alcalde de la localitat, José Benlloch, el secretari i l'interventor, mentre que els 24 edils de la corporació han intervingut per videoconferència, ateses les mesures de prevenció per la pandèmia. 

El Ple, a proposta de l'alcalde acceptada per tots els grups polítics, ha començat amb un minut de silenci per totes les víctimes del coronavirus, les persones que han perdut la vida durant aquesta crisi sanitària, els que estan patint i les seues famílies i ha acabat amb un aplaudiment en reconeixement a tots aquells que estan lluitant contra el virus i treballant per a superar aquesta situació.

Les quatre relacions de despesa que ascendeixen a 742.000 euros s'han aprovat amb el vot favorable de l'equip de govern de PSPV i Unides Podem, i l'abstenció dels partits de l'oposició, PP, Compromís, Ciutadans i Vox. El regidor d'Economia, Xus Madrigal, ha explicat que les factures corresponen a serveis com ara neteja, manteniment, teleassistència, publicitat, impremta, etc. la tramitació de les quals s'ha retardat per diferents motius o que no tenien consignació pressupostària en el moment en què es van realitzar però que eren totalment necessaris i que estan acreditats pels corresponents tècnics i regidors delegats. L'edil ha assenyalat la importància de donar llum verda a aquests pagaments en un moment en què la crisi sanitària ha provocat el cessament d'activitat de moltes empreses o la caiguda de facturació i "els grans perjudicats són aquelles empreses o autònoms sense pulmó econòmic per a fer front a aquests mesos de paralització". Per la qual cosa, l'edil ha demanat el suport a l'oposició per a aprovar aquests pagaments que suposen "injectar economia de manera directa al carrer".

Per la seua part, l'alcalde, José Benlloch, ha agraït als partits de l'oposició les propostes que durant aquestes últimes setmanes han traslladat a l'equip de govern per a ajudar des de l'Ajuntament al fet que les famílies i l'economia puguen tirar endavant i ha assenyalat que "en algunes qüestions ens trobarem i podrem arribar a acord i en unes altres, no", però ha valorat com a positiva aquesta línia de treball conjunt. En aquest sentit, ha recordat que, seguint la prioritat d'atendre els que més ho necessiten, el consistori té al dia el pagament de les ajudes socials.

Finalment, Benlloch ha llançat un "missatge d'optimisme" perquè "estic molt segur que Vila-real, que és un poble emprenedor que ha sabut eixir de mil problemes, ara també ho farà, amb el pulmó industrial potent que tenim i altres sectors com l'agroalimentari, que també està donant la cara i lluitant, confiem que serem capaços d'eixir-ne. Des de l'Ajuntament donarem exemple per a intentar ajudar el màxim possible, dins dels nostres recursos", ha conclòs l'alcalde. 

Galeria multimèdia

Imatges

Primer ple telemàtic de l'Ajuntament de Vila-real Primer ple telemàtic de l'Ajuntament de Vila-real_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es