Inici

L'Ajuntament de Vila-real garantirà màscares de protecció per a tota la població en la primera fase de retorn a la normalitat després del confinament

tornar Imprimir

dilluns, 20 d'abril de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

Màscares de diferents grandàries adquirides per l'Ajuntament

L'Ajuntament de Vila-real garantirà màscares de protecció per a tota la població en la primera fase de retorn a la normalitat després del confinament

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat hui que gràcies a les gestions que l'equip de govern realitza des de fa setmanes per a la creació d'un banc de màscares, l'Ajuntament estarà en disposició, a partir de la setmana vinent, de dur a terme accions per a un repartiment més massiu d'aquests elements de protecció. Ateses les recomanacions de les autoritats sanitàries i preveient que el Govern central autoritzaria l'eixida controlada de la població infantil, "des de l'Alcaldia treballem des de fa dies en la creació d'aquest banc de màscares, no sense dificultat a causa de la situació del mercat i l'escalada de preus", ha explicat l'alcalde, José Benlloch. Gràcies a aquestes gestions, el consistori està en condicions de disposar d'ací a pocs dies de més de 50.000 unitats i estudia la fórmula de fer-les arribar a la ciutadania perquè "en el moment en què puguem començar a tornar a poc a poc a la normalitat no hi haja ningú que es quede sense aquest element de protecció en una primera fase de la desescalada i que puguem garantir la seguretat i el compliment de les normes sanitàries".

La previsió és que en les pròximes setmanes el banc de màscares puga aconseguir una provisió de prop de 100.000 unitats. Entre les unitats que ha adquirit l'Ajuntament hi ha també màscares de diferents grandàries pensades per a la població infantil "perquè a partir del moment que els més xicotets puguen eixir de manera controlada al carrer serà obligatori que utilitzen aquests elements de protecció". En concret, s'ha realitzat una compra de màscares de tres grandàries (dues per a xiquets menuts i una per a adolescents/adults). L'alcalde mantindrà aquest dimecres una reunió telemàtica amb els directors dels centres educatius, amb qui està en permanent contacte a través de la regidora d'Educació, Aida Beteta, per a detallar-los les accions que està duent a terme l'equip de govern referent a això i analitzar possibles fórmules per a un repartiment adequat de les màscares perquè arriben de manera correcta a les famílies.

Benlloch ha recordat que la Generalitat Valenciana ja ha assegurat el repartiment gratuït per a les persones majors de 65 anys i malalts crònics a través de les farmàcies i ha assenyalat que "sabem que moltes de les nostres empreses estan garantint també que els seus treballadors disposen d'aquests elements de protecció"; però "des de l'Ajuntament, veient les dificultats que hi ha en el mercat, hem volgut garantir una provisió perquè tota la ciutadania tinga accés en aquesta primera fase d'eixida del confinament, i després de moltes gestions i tràmits ho hem pogut fer a preus molt competitius", insisteix l'alcalde. L'equip de govern calcula que la inversió total per a l'adquisició de màscares rondarà els 100.000 euros.

El banc de màscares de l'Ajuntament de Vila-real s'està nodrint de diferents accions com la compra centralitzada de 20.000 unitats a través de la Diputació de Castelló o les 15.000 màscares higièniques reutilitzables que estan confeccionant un grup de 60 voluntaris i voluntàries, amb la tela especial aportada per l'empresa local Dolores Cortés, i seguint un protocol avalat per l'entitat Valencia Cose i la Universitat de València. De fet, l'alcalde de Vila-real ha volgut agrair de nou l'exemple de solidaritat dels voluntaris així com de l'empresa Dolores Cortés que, igual que moltes altres de la ciutat, està ajudant de manera desinteressada en aquesta crisi sanitària.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es