Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

L'Ajuntament treballa en una iniciativa de bons per a compres anticipades en comerços i hostaleria de la localitat que alleugen la paralització del sector per la COVID-19

dimarts, 21 d'abril de 2020

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat hui que el consistori, a través de la Regidoria d'Economia, està treballant per a donar suport a una proposta llançada des del sector comercial de la ciutat per a ajudar els establiments comercials i d'hostaleria que han hagut de paralitzar per complet la seua activitat durant l'estat d'alarma per la pandèmia de COVID-19. Es tracta d'una acció de "solidaritat econòmica" basada en la creació de bons per a compres anticipades de productes i serveis en comerços i hostaleria que alleugen la situació d'aquest sector especialment castigat per la crisi sanitària i ajuden al manteniment dels negocis.

L'alcalde s'ha mostrat especialment preocupat per les conseqüències que la paralització de l'activitat puga tenir en el sector comercial i hostaler de la localitat "en un moment en què havíem aconseguit un model de ciutat viva, diversificant l'economia en l'àmbit de l'oci i la gastronomia, i amb una oferta de comerç variada i potent, sempre lluitant davant la competència de les grans superfícies". Per aquest motiu, l'equip de govern ha acceptat la proposta llançada des del sector comercial de la ciutat per a crear els Vilabons Comerç Vila-real.

La iniciativa, que està en fase d'estudi per a la seua aplicació pràctica a través d'alguna plataforma en línia, consistirà en el fet que els establiments que decidisquen adherir-s'hi posen a la venda bons per a compres a compte de productes o serveis que els clients podran canviar en el moment en què l'activitat del sector comercial i hostaler torne a la normalitat. "Es tracta d'ajudar a superar aquesta situació de paràlisi que pateix un sector com el del comerç i l'hostaleria que compta amb empresaris i treballadors molt sacrificats i que ara han hagut de deixar els seus negocis totalment inactius", subratlla José Benlloch.

L'Ajuntament, de la mà d'hostalers i comerciants, està estudiant a través de quina plataforma es podrien posar a la venda aquests bons que permetrien, per exemple, adquirir un sopar o un dinar en un restaurant per endavant, o qualsevol altre tipus de producte comercial, que després es canviaria en el moment en què els establiments tornaren a l'activitat.

"Creiem que és una bona iniciativa per a salvar un sector que és imprescindible en el nostre model de ciutat per a treballar, viure, gaudir i conviure; i per als establiments és una manera de fidelitzar els seus clients, de dir-los que, si els ajuden a superar aquesta situació, continuaran ací treballant per a oferir-los els millors productes i serveis", ha conclòs l'alcalde.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es