Inici

L'Ajuntament fa costat al sector cultural amb motiu del Dia Internacional del Llibre amb el repartiment de 500 publicacions en agraïment a col·lectius i ciutadania en la crisi sanitària

tornar Imprimir

dijous, 23 d'abril de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

L'alcalde de Vila-real visita a Trinitario Cueva, veí de 93 anys que ha superat el coronavirus

L'Ajuntament fa costat al sector cultural amb motiu del Dia Internacional del Llibre amb el repartiment de 500 publicacions en agraïment a col·lectius i ciutadania en la crisi sanitària

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat hui una iniciativa per a commemorar el Dia Internacional del Llibre que permetrà, a més d'agrair a col·lectius i ciutadania el seu esforç i labor en la crisi per la pandèmia de la COVID-19, posar en relleu els autors i fer costat al sector cultural del municipi en un moment especialment complicat. Atés que aquest 23 d'abril, a causa de la situació de confinament, la població té més dificultats per a realitzar les tradicionals compres de llibres al comerç local ni es podrà celebrar una nova edició de la Fira del Llibre, l'equip de govern ha impulsat una commemoració alternativa; així, s'ha previst el repartiment de vora 500 publicacions, algunes de les quals són exemplars editats per l'Ajuntament i unes altres s'adquiriran a autors, editors i establiments de la ciutat, fet que a més suposarà un reconeixement a persones i col·lectius que estan patint en aquesta crisi.

"Enguany no podrem commemorar aquesta jornada com sempre però no per això deixarem de fer costat al nostre sector cultural i agrair l'esforç a la nostra societat en un moment tan difícil com aquest", ha explicat Benlloch, que ha detallat que la iniciativa es desenvoluparà a través de diferents accions. En primer lloc, ja durant el dia de hui es lliuraran set lots d'onze llibres amb publicacions relacionades amb la història i la tradició locals, que es faran arribar a les cinc residències de la ciutat (residències de majors Verge de Gràcia, Domus Vi i Sant Llorenç; residència de salut mental de la Fundació Manantial i residència per a persones amb diversitat funcional psíquica), així com a l'Hospital de la Plana i al Centre de Tecnificació Esportiva, habilitat com a hospital de campanya. "Aquest lliurament volem que siga un agraïment de tota la ciutat per la immensa labor que estan realitzant en aquests moments tan difícils i una manera d'acostar-los la commemoració del Dia Internacional del Llibre a través de publicacions sobre Vila-real", ha assenyalat el primer edil. 

També hui, el mateix Benlloch ha fet lliurament d'un lot de llibres a Trinitario Cueva, el veí de la localitat de 93 anys que ha aconseguit superar el coronavirus en un gest per a "reconéixer la seua fortalesa i valentia" davant la malaltia i agrair que "públicament haja eixit a donar ànims a la ciutadania. Trinitario és un exemple de lluita i superació i li he volgut transmetre el meu agraïment perquè ell representa els valors i la fortalesa dels nostres majors, a qui devem tant". L'alcalde li ha entregat el llibre sobre la història de Vila-real i també la publicació de mossén Vicent Gimeno sobre sant Pasqual, entre d'altres, a més de cordonets de sant Pasqual, una làmina de la Mare de Déu de Gràcia i unes tradicionals pilotes de frare.

Així mateix, a partir de la setmana vinent es procedirà al repartiment en els comerços del municipi de la publicació Comerços i negocis amb nostàlgia, editada per la revista Poble en col·laboració amb l'Ajuntament, i en la qual es recull la història i els assoliments del comerç local. "Es tracta d'agrair el treball dels nostres comerciants i de remarcar la importància de comptar amb un comerç local potent", afig l'alcalde.

A més, es crearà un banc de publicacions, format pels exemplars que ja té en la seua propietat l'Ajuntament, els que es puguen adquirir a editors o autors locals, per exemple a través de l'Associació Tirant lo Groc, i uns altres que es compraran en llibreries, papereries o quioscos de la localitat. "Totes aquestes publicacions s'aniran repartint en els concursos i activitats del Pla d'iniciatives municipals COVID-19 per a premiar la ciutadania pel seu esforç i col·laboració en aquesta crisi", conclou Benlloch.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es