Inici

L'Ajuntament rep prop de 6.000 màscares infantils i 10.000 d'adults per a començar el repartiment entre la població que es realitzarà per correu a partir de la setmana vinent

tornar Imprimir

divendres, 24 d'abril de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

L'Ajuntament rep prop de 6.000 màscares infantils i 10.000 d'adults per a començar el repartiment entre la població que es realitzarà per correu a partir de la setmana vinent

L'Ajuntament de Vila-real continua completant la provisió del banc de màscares per a garantir que tota la ciutadania dispose d'aquests elements de protecció en la primera fase de retorn a la normalitat. Tal com va anunciar l'alcalde, José Benlloch, el consistori durà a terme un repartiment entre la població que finalment es realitzarà a través de correu postal a partir de la setmana vinent. Un procés per al qual l'alcalde ha demanat a la ciutadania "paciència" i ha remarcat que "hi haurà màscares per a tota la població en la mesura en què es vaja produint la desescalada i el retorn a la normalitat". A més del repartiment postal, aquest mateix diumenge, coincidint amb la decisió del Govern central de permetre l'eixida de menors de 14 anys per a realitzar passejos curts, ja es repartiran algunes unitats per part de la Policia Local, Protecció Civil i Creu Roja entre les persones que comencen a eixir amb menors a la via pública.

L'alcalde es desplaçarà aquest dissabte fins a l'empresa Hilaturas Temprado de Morella, a la qual l'Ajuntament ha adquirit màscares higièniques reutilitzables de diferents grandàries, de manera que el consistori disposarà ja aquest cap de setmana de prop de 6.000 unitats de grandària infantil i 10.000 d'adults. En els pròxims dies es completarà la recepció de la comanda realitzada a aquesta empresa de la província, a la qual Benlloch ha volgut agrair "l'esforç per a proveir-nos d'aquest material de manera ràpida i a uns preus competitius". Es tracta d'una empresa homologada per l'Institut Tecnològic Tèxtil AITEX i les màscares que ha adquirit l'Ajuntament de Vila-real "són higièniques, reutilitzables i llavables, de tipus 2R, de les millors en el mercat", segons ha subratllat l'alcalde.

Les instruccions per a la seua desinfecció s'inclouran en els sobres en els quals s'enviaran als domicilis per correu ordinari, tal com ha anunciat l'alcalde. Als 5.027 habitatges en les quals hi ha censats 7.800 xiquets i xiquetes menors de 14 anys s'enviaran màscares tant de grandària infantil com d'adults. A la resta d'habitatges es faran arribar màscares de grandària per a adults. Benlloch ha demanat "paciència" a la ciutadania tant pels terminis de repartiment, ja que és necessari un protocol especial per a manipular les màscares, com per si es produeixen "distorsions" en la distribució als habitatges. En aquest sentit, l'alcalde ha assegurat que "s'esmenaran d'alguna manera per a facilitar que tota la població dispose de màscares reutilitzables de manera gratuïta en la primera fase de retorn a la normalitat després del confinament".

A les màscares adquirides a l'empresa Hilaturas Temprado se sumaran les 20.000 unitats que l'Ajuntament ha comprat a través de la Diputació de Castelló i les 15.000 que s'estan confeccionant a través de la xarxa solidària amb la col·laboració de l'empresa local Dolores Cortés i un grup de més de 60 voluntaris i voluntàries. A aquesta xarxa solidària s'unirà també l'empresa social Reciplana, que s'encarregarà del procés de desinfecció de les màscares solidàries per a poder ser repartides també entre la població. A tots ells, l'alcalde ha agraït de nou el seu treball i col·laboració.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es