Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

L'Ajuntament convida a la ciutadania a sumar-se al renaixement de Vila-real a través d'un concurs creatiu

dissabte, 25 d'abril de 2020

Concurs creatiu 'Renaixement de Vila-real'

L'Ajuntament de Vila-real, dins del Pla d'iniciatives municipals COVID-19, Continuem junts i units des de casa, incentiva la creativitat de la població amb un concurs de creació literària i il·lustrativa sota el lema 'Renaixement de Vila-real' per a remarcar els símbols i la identitat vila-realencs. Aquesta iniciativa va en la línia de la proposta llançada per l'alcalde, José Benlloch, d'implicar tota la societat en un gran pacte pel renaixement de la ciutat després de la crisi sanitària i que el municipi puga eixir reforçat d'aquesta complicada situació. A més, es llança coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Llibre, com una activitat de foment cultural i artístic.

"Des de l'equip de govern volem fer partícip a la ciutadania del renaixement de Vila-real, i la cultura sempre ha sigut un dels espais que ens ha ajudat a reinventar-nos com a poble i ciutat", ha afirmat la regidora de Cultura, Rosario Royo. El projecte compta amb la implicació tant de l'àrea de Cultura com de les regidories de Tradicions, Normalització Lingüística, Turisme i Festes. El concurs està obert a qualsevol persona que desitge participar-hi, atés que compta amb quatre categories: la infantil, per als xiquets i xiquetes de fins a 12 anys; la juvenil, per als joves d'entre 13 i 18 anys, i les categories d'adults amateurs i adults professionals.

Així doncs, per a participar en el concurs 'Renaixement de Vila-real' les persones concursants hauran d'escriure un poema o relat curt en un màxim d'una pàgina (25 línies) i en la tipografia Arial 12, o també podran realitzar un dibuix, en un full de grandària A4. Les creacions han de versar sobre la ciutat o els principals símbols culturals, històrics, socials¿ que la identifiquen. "L'objectiu d'aquesta iniciativa és que la ciutadania de Vila-real aporte les seues idees creatives i missatges d'esperança a través de l'escriptura i el dibuix", ha explicat Royo. Les obres presentades han de ser originals i inèdites i la data límit de la presentació del dibuix o poema serà el 31 de maig.

Una vegada acabada la creació, hauran d'enviar-la per correu a cultura@vila-real.es, i un jurat, format per professionals del món de les arts i les lletres, seleccionarà els 50 millors poemes i dibuixos durant el mes de juny. Amb el material es realitzarà una publicació i una exposició. "Des de l'Ajuntament de Vila-real confiem en la nostra ciutadania i en la capacitat que sempre ha tingut de reinventar-se, per això estem segurs que entre tots i totes construirem una nova ciutat", ha conclòs la regidora de Cultura.

Galeria multimèdia

Imatges

Concurs creatiu 'Renaixement de Vila-real'_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es