Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

La Regidoria de Normalització Lingüística compleix 25 anys fomentant l'ús del valencià des de l'Ajuntament

tornar Imprimir

diumenge, 26 d'abril de 2020

Sala de premsa, Normalització Lingüística

25 aniversari de la Regidoria de Normalització Lingüística

La Regidoria de Normalització Lingüística compleix 25 anys fomentant l'ús del valencià des de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Vila-real celebra hui 26 d'abril el 25 aniversari de la creació de la Regidoria de Normalització Lingüística, que va nàixer per a la promoció de l'ús de la llengua com a part de les senyes d'identitat del poble valencià. Amb aquest objectiu, el 20 d'octubre de 1994, l'Ajuntament en Ple va aprovar el Reglament municipal per a la normalització lingüística, que en el seu article 10 establia la creació d'una oficina de promoció d'ús del valencià. Aquesta oficina va nàixer oficialment el 26 d'abril de 1995, per acord del Ple.

Des de llavors, l'oficina ha crescut fins a convertir-se en una Regidoria, que, tal com recorda la regidora responsable, Noelia Samblás, "al llarg d'aquests vint-i-cinc anys ha fet nombroses actuacions per a promoure l'ús del valencià en tots els àmbits de la vida de la ciutat: món educatiu, cultural, social, econòmic, associatiu, administratiu, religiós, etc.". Tot això ha contribuït al fet que "aquesta Regidoria siga un referent en tot el País Valencià pel que fa a la normalització lingüística".

La regidora ha subratllat que "no volíem deixar passar aquesta data tan emotiva sense compartir-la amb tota la ciutadania de Vila-real que al llarg d'aquests anys sempre ens ha donat suport i ens ha fet arribar el seu caliu". Així mateix, Samblás ha recordat que "la Regidoria de Normalització Lingüística continua treballant durant aquesta crisi sanitària i està a la disposició de les vila-realenques i els vila-realencs per a resoldre qualsevol dubte i rebre suggeriments".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es