Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real reprén el mercat ambulant d'alimentació els dissabtes amb 25 parades en l'aparcament de davant dels jutjats

dissabte, 2 de maig de 2020

Mercat d'alimentació i productes de primera necessitat

El mercat ambulant dels dissabtes de productes alimentaris i de primera necessitat s'estrena amb 25 parades en l'aparcament de davant dels jutjats. Els venedors, que fins ara tenien la parada en els mercats dels dimecres, dijous i dissabtes, s'han adaptat a la nova ubicació per a mantenir l'activitat i poder proveir la ciutadania de productes frescos i de proximitat. Ara, i a causa de la situació de la crisi sanitària per la COVID-19, el mercat de venda no sedentària, conegut popularment com el de la fruita i la verdura, se celebrarà únicament els dissabtes al matí per a complir les condicions de seguretat i higiene marcades per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

La nova ubicació permet garantir el control d'afluència, la separació dels establiments i la distància social, directrius fixades pel Consell per a la realització d'aquests mercats de venda ambulant durant l'estat d'alarma. "L'aparcament de davant dels jutjats, en ser un espai ampli, amb un aforament per a 250 persones, permet controlar les entrades i eixides i assegurar que es compleixen perfectament les distàncies de seguretat", ha explicat el regidor d'Economia, Xus Madrigal, que ha volgut destacar "el civisme, la responsabilitat i la comprensió que ha demostrat la ciutadania de Vila-real adaptant-se, amb tota normalitat, a la situació actual a l'hora de realitzar les compres".

Per a complir les mesures sanitàries, la Policia Local regula l'accés i l'eixida a les instal·lacions. Els clients han de fer ús del gel desinfectant abans d'entrar i mantenir la distància de seguretat mínima de dos metres. A l'interior, els col·laboradors del Registre municipal de voluntariat COVID-19 i Protecció Civil han estat garantint que en tot moment es respectaren aquestes mesures i les línies de separació entre clients, productes i comerciants. Encara que la majoria dels venedors disposava ja en les parades de gel desinfectant i comptava amb les mesures de protecció necessàries, els voluntaris han repartit màscares a tots els venedors.

L'espai compta amb banys públics i, des d'aquest dissabte, hi ha una parada de l'autobús urbà gratuït Groguet al carrer de Matilde Salvador, a escassos metres del mercat que ofereix diferents horaris: 7.30 hores, 9.30 hores, 11.30 hores i 13.30 hores. Un nou recorregut (línia 1C) que amplia el servei actual de la línia 1B per a facilitar les compres i accedir al mercat.

Aquesta iniciativa se suma a les accions que està duent a terme l'Ajuntament de Vila-real per a ajudar a pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19 sobre el comerç i l'economia local encaminades a afavorir la progressiva tornada a la normalitat. Entre aquestes, i la més recent anunciada per l'alcalde, José Benlloch, la tramitació d'un expedient per a l'eliminació de les taxes d'ocupació de via pública de mercats de venda no sedentària, terrasses i quioscos fins al 31 de desembre.

Galeria multimèdia

Imatges

Mercat d'alimentació i productes de primera necessitat Mercat d'alimentació i productes de primera necessitat_1 Mercat d'alimentació i productes de primera necessitat_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es