Inici

Cultura edita un llibre sobre els vila-realencs deportats als camps d'extermini nazi dins de la programació del Memorial Democràtic

dimarts, 5 de maig de 2020

Dins de la programació anual del Memorial Democràtic, la Regidoria de Cultura edita el llibre Vila-realenses en el infierno nazi. Nueve historias de la deportación (1939-1945) de l'historiador i investigador Jose Francisco Albelda García.

"La presentació d'aquest llibre estava prevista per a abril, i com que no s'ha pogut realitzar, volem oferir la possibilitat a la ciutadania de poder llegir la història sobre els nou vila-realencs que van ser deportats als camps d'extermini durant la Segona Guerra Mundial", ha assenyalat la regidora de Cultura, Rosario Royo. El llibre, que ha sigut editat per l'Ajuntament de Vila-real, estarà disponible per a descarregar-lo gratuïtament en línia en l'àrea de Cultura del web municipal.

L'historiador i investigador vila-realenc Jose Francisco Albelda García ha sigut l'encarregat de realitzar la investigació que ha finalitzat amb aquest llibre. "Aquest estudi és un exercici de memòria històrica, d'homenatge just i record a aquests veïns oblidats, però també de coneixement i descobriment d'una part fonamental de la nostra història, que convide a acompanyar en aquest viatge les nostres víctimes de l'Holocaust espanyol", ha explicat l'autor de l'obra.

Coincidint amb aquest 5 de maig, dia que recorda els espanyols deportats i morts a Mauthausen i en altres camps i totes les víctimes del nazisme d'Espanya, establit pel Govern espanyol, l'Ajuntament de Vila-real considera que és el moment oportú per a recordar la vida dels nou vila-realencs que van ser deportats: Manuel Puertas Marín, José María Clemente Garcerá, Joaquín Salvo Bellmunt, Manuel Gil Vagán Corbató, Joaquín Gil Arnau, Faustino Lozas Frontera, Pedro Cubedo Carda, José Pascual Cabedo Llopis i Ramón Pastor Cubero.

Aquest treball de recerca, que s'ha dut a terme durant més de dos anys, conta com va ser el seu periple fins a arribar a Mauthausen, Àustria, i dedica un capítol a cadascun d'ells, ofereix informació sobre les seues vides dins i fora dels camps de concentració, les seues biografies, membres de les seues famílies, dates específiques, fotografies i dades sobre la seua defunció i alliberament, en alguns dels casos.

"La nostra missió com a membres del Memorial Democràtic és no oblidar les persones que van patir tant de dolor i aquesta és la nostra manera d'honrar-los", ha conclòs la regidora de Cultura.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es