Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Vila-real, primer municipi de la província a realitzar test ràpids per a la detecció de la COVID-19 a la plantilla de Policia Local i Protecció Civil

dijous, 7 de maig de 2020

Realització de test ràpids de COVID-19 a Policia Local i Protecció Civil

Vila-real és la primera localitat de la província a realitzar tests ràpids per a la detecció de la COVID-19 entre la plantilla de la Policia Local i Protecció Civil. Des de primera hora del matí, a les dependències de la Policia Local, s'han començat a realitzar aquestes proves entre la plantilla que està en actiu del cos de seguretat i els treballadors de Protecció Civil. En total han sigut 79 els agents i dos treballadors de Protecció Civil els que s'han sotmés a aquests exàmens clínics realitzats per Unimat. El resultat és que tres d'ells ja han passat la malaltia i, la resta, ha donat negatiu.

La regidora de Sanitat i Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, ha indicat que els tests han sigut validats per l'Hospital de la Plana i tenen una fiabilitat del 90%. A més, ha avançat que, en cas d'haver obtingut algun resultat positiu d'infecció, estava previst realitzar una segona prova de diagnòstic PCR.

L'edil ha recordat que ja s'han donat casos de coronavirus entre els membres de la Policia Local, per aquesta raó "els tests ràpids ens serveixen amb un doble objectiu: per un costat, proporcionar seguretat i tranquil·litat als mateixos treballadors públics i, per un altre, evitar posar en risc la salut de la ciutadania, ja que treballen en contacte directe amb la població". Com remarca el comissari principal en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, "Vila-real s'avança en l'adopció d'aquestes mesures de prevenció i dona seguretat a un dels col·lectius que està més exposat al virus".

L'Ajuntament de Vila-real continua prenent mesures de prevenció i protecció entre la ciutadania amb el repartiment de màscares en els domicilis i xicotets comerços, les tasques de desinfecció de la via pública per a combatre possibles focus o com el  pla de conversió en zona de vianants provisional d'espais públics aprovat recentment amb l'objectiu d'evitar la propagació de la COVID-19.

Galeria multimèdia

Imatges

Realització de test ràpids de COVID-19 a Policia Local i Protecció Civil _1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es