Inici

L'Ajuntament de Vila-real autoritzarà a duplicar la capacitat de terrasses de manera automàtica amb la sol·licitud prèvia dels locals

tornar Imprimir

divendres, 8 de maig de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

L'Ajuntament de Vila-real autoritzarà a duplicar la capacitat de terrasses de manera automàtica amb la sol·licitud prèvia dels locals

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha signat hui una resolució que suspén de manera parcial i temporal l'ordenança que regula les terrasses dels establiments de restauració en la via pública i autoritza a duplicar-ne la capacitat de manera automàtica, amb la sol·licitud prèvia, tot i que l'Ajuntament es reserva el dret d'inspecció i de modificació o revocació posterior per a garantir que no es vulneren drets de tercers. El primer edil ha remarcat que "hem apostat per un model propi que ens permet donar resposta als establiments d'hostaleria, que quan arribe la fase 1 de desescalada tindran limitada l'ocupació de les terrasses al 50%, amb una revisió posterior per a assegurar que no es vulneren drets de tercers ni es produesquen discrepàncies, per a això habilitarem una oficina tècnica específica que s'encarregarà d'aquestes inspeccions".

En la fase 1 de desescalada del confinament per la pandèmia de COVID-19, els establiments d'hostaleria podran obrir les seues terrasses però només al 50% de capacitat. Benlloch explica que per a atendre la petició dels empresaris del sector de poder ampliar les terrasses amb l'objectiu de comptar amb una mínima rendibilitat "l'opció de modificar l'actual ordenança suposava una tramitació complexa i llarga en el temps".

Per aquest motiu, s'ha optat per una fórmula alternativa, a través d'una resolució d'Alcaldia de "suspensió parcial i temporal de l'ordenança de terrasses en la via pública d'establiments de restauració". Al mateix temps, el mateix decret "autoritza tots els establiments que compten amb terrassa al fet que puguen duplicar-ne la capacitat presentant una sol·licitud i una documentació específica, amb plànols i una explicació de com es durà a terme aquesta ampliació". La resolució d'Alcaldia estableix que una vegada presentada la sol·licitud, s'autoritza automàticament l'establiment a duplicar la capacitat de la terrassa, encara que "per a garantir els drets de tercers i evitar possibles discrepàncies, l'Ajuntament es reserva tots els drets d'inspecció i de modificació o de revocació d'aquesta autorització".

El primer edil ha indicat que per a dur a terme aquestes inspeccions es crearà una oficina tècnica específica. "Començarem per aquelles terrasses que puguen generar queixes o discrepàncies però s'inspeccionaran totes", insisteix Benlloch, que afig que "a mesura que es vaja avançant en la desescalada i les restriccions d'ocupació siguen menors s'anirà adaptant el decret a la nova realitat". Així mateix, la suspensió parcial de l'ordenança quedarà sense efecte en el moment "en què es torne a la normalitat".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es