Inici -> └rees -> Normalitzaciˇ LingŘÝstica -> NotÝcies

Els 25 alumnes del curs de valenciÓ per a nouvinguts acaben les classes de manera telemÓtica

tornar Imprimir

diumenge, 10 de maig de 2020

Sala de premsa, Normalitzaciˇ LingŘÝstica

Els 25 alumnes del curs de valenciÓ per a nouvinguts acaben les classes de manera telemÓtica

Els 25 alumnes que han format part del curs de valenciÓ per a nouvinguts han acabat les classes de manera telemÓtica. A causa de les circumstÓncies especials actuals ocasionades per la COVID-19, les ˙ltimes sessions no s'han pogut fer presencials per˛ s'han impartit en lÝnia, atÚs que l'alumnat hi estava molt implicat i tenia molt d'interÚs a completar el curs.

El curs de valenciÓ per a nouvinguts (A1-A2) estÓ organitzat per la Regidoria de Normalitzaciˇ LingŘÝstica i adrešat a la poblaciˇ nouvinguda amb la finalitat que es familiaritze amb el valenciÓ i se senta integrada plenament en la societat vila-realenca a travÚs de l'aprenentatge de la nostra llengua.

Les classes s'han impartit des del 7 de novembre de 2019 fins al 30 d'abril de 2020 amb una duraciˇ de 60 hores. La professora del curs, Maria Ortega, assenyala que aquesta ediciˇ ha comptat amb una gran acceptaciˇ, ja que hi han participat al voltant de 25 alumnes de diverses procedŔncies (Brasil, Rep˙blica Dominicana, El Salvador, MŔxic, Col˛mbia i Romania, entre d'altres). TambÚ destaca que enguany hi ha hagut mÚs alumnat de l'Estat espanyol que en altres edicions (CantÓbria, Lleˇ, GalÝcia, Ciudad Real, Extremadura, JaÚn).

La regidora de Normalitzaciˇ LingŘÝstica, Noelia Samblßs, ha manifestat als alumnes, mitjanšant un vÝdeo de comiat i agra´ment que els ha fet arribar, que espera "que hagen gaudit del curs i que els haja resultat molt profitˇs per a aprendre valenciÓ i estimar la nostra llengua". AixÝ mateix, ha agra´t a la professora que haja fet possible la continuaciˇ del curs de manera virtual. TambÚ ha encoratjat l'alumnat a participar en la campanya del Voluntariat pel valenciÓ que s'iniciarÓ desprÚs de l'estiu, si la situaciˇ sanitÓria ho permet, per a poder posar en prÓctica els coneixements apresos a l'aula i llanšar-se a parlar valenciÓ.

Enguany que la Regidoria de Normalitzaciˇ LingŘÝstica compleix 25 anys treballant pel valenciÓ, Samblßs ha volgut destacar la importÓncia dels cursos de valenciÓ gratu´ts organitzats per aquesta regidoria, que sempre ha considerat la llengua com una eina d'integraciˇ per a la poblaciˇ nouvinguda en la societat vila-realenca.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es