Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

L'Ajuntament de Vila-real posa en marxa l'oficina de dinamització de l'hostaleria per a la nova normalitat

dimarts, 12 de maig de 2020

L'Ajuntament de Vila-real posarà en funcionament aquesta setmana la nova oficina de dinamització de l'hostaleria per a la nova normalitat, un departament tècnic específic que, com ja va anunciar l'alcalde, José Benlloch, la setmana passada, tindrà com a funcions principals la inspecció de les terrasses que s'acullen a la possibilitat d'ampliació, així com "donar una resposta àgil a les noves realitats que es produïsquen en el sector de l'hostaleria i la restauració a partir del moment en què s'avance en les diferents fases de la desescalada i durant la nova normalitat", ha detallat l'alcalde. Benlloch ha subratllat que les accions que l'equip de govern està adoptant en matèria econòmica persegueixen "evitar que els negocis de Vila-real baixen la persiana a causa de la crisi sanitària que estem vivint".

La creació d'aquesta oficina de dinamització, que s'emmarca en el Pla per al renaixement de Vila-real, serà immediata i comptarà amb dos tècnics, un arquitecte tècnic i un enginyer, que s'hi incorporaran amb caràcter urgent. Aquest departament permetrà gestionar amb agilitat una de les principals mesures de suport al sector de l'hostaleria i restauració que ha adoptat l'equip de govern com és l'autorització per a duplicar la capacitat de les terrasses a partir del moment en què s'accedisca a la fase 1 de desescalada, en la qual els establiments podran obrir aquests espais però només al 50% d'ocupació de la seua capacitat actual. 

Per a ajudar els empresaris a poder obrir amb una mínima rendibilitat, l'alcalde va signar divendres passat una resolució d'Alcaldia de "suspensió parcial i temporal de l'ordenança de terrasses en la via pública d'establiments de restauració". Al mateix temps, el mateix decret "autoritza tots els establiments que compten amb terrassa al fet que puguen duplicar-ne la capacitat amb la presentació d'una sol·licitud i una documentació específica, amb plànols i una explicació de com es durà a terme aquesta ampliació", que haurà de complir requisits de seguretat, accessibilitat, no-vulneració de drets de tercers, etc. La resolució d'Alcaldia estableix que una vegada presentada la sol·licitud, s'autoritza automàticament l'establiment a duplicar la capacitat de la terrassa, encara que "per a garantir els drets de tercers i evitar possibles discrepàncies, l'Ajuntament es reserva tots els drets d'inspecció i de modificació o revocació d'aquesta autorització sense indemnització al titular". Aquesta inspecció es realitzarà per part de l'oficina de dinamització que s'activarà aquesta setmana.

Així mateix, l'alcalde ha anunciat que per a aquest divendres es convocarà un ple extraordinari l'assumpte principal del qual serà la supressió de les taxes i derogació de les ordenances fiscals per ocupació de via pública de terrasses, mercats i quioscos amb caràcter retroactiu des del 14 de març, una altra de les mesures per a la reactivació del sector comercial i hostaler de la ciutat. Benlloch ha explicat que "estem tramitant aquesta derogació amb urgència perquè, com més prompte s'aprove, abans es podran retornar les taxes des del 14 de març i ja no es girarà cap rebut més". Una vegada aprovat pel Ple, serà necessari publicar l'acord en el Butlletí Oficial de la Província i sotmetre'l a exposició pública durant quinze dies. Si després d'aquest període no es presenten al·legacions, se sotmetrà de nou a l'aprovació definitiva del Ple. Amb tot, l'alcalde assegura que la tramitació s'està realitzant perquè a partir de la setmana vinent ja no es gire cap cobrament.

Finalment, amb l'objectiu d'explicar totes aquestes mesures i escoltar les propostes del sector, el regidor d'Economia, Xus Madrigal, i l'edil de Territori, Emilio M. Obiol, convocaran aquest dijous una mesa de treball amb representants del sector de l'hostaleria i la gastronomia de la ciutat.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es