Inici

Vila-real rememorarà els millors moments i les tradicions de les festes patronals de Sant Pasqual des de casa

tornar Imprimir

dimecres, 13 de maig de 2020

Festes, Sala de premsa

Rememorar festes de Sant Pasqual

Vila-real rememorarà els millors moments i les tradicions de les festes patronals de Sant Pasqual des de casa

A causa de les circumstàncies ocasionades per la COVID-19, les festes patronals en honor a sant Pasqual enguany no se celebraran. No obstant això, des de les seues cases i a través de la televisió local Teve4 i les xarxes socials, la ciutadania podrà rememorar cada dia els moments més significatius i especials que caracteritzen els festejos locals, a través d'una sèrie de propostes llançades des de la Junta de Festes i la Comissió de Penyes, en col·laboració amb l'Ajuntament.

"L'objectiu de la programació és entretenir la ciutadania rememorant aquells actes més significatius i identitaris de les nostres festes i, al mateix temps, que la gent participe, des de les seues cases i que recorde cada dia la programació tradicional dels actes més assenyalats" ha indicat el regidor de Festes, Diego Vila, qui remarca que "hem treballat amb il·lusió aquest programa però també apel·lem la ciutadania perquè recorde les nostres tradicions amb responsabilitat, des de casa, i concorde a la situació sanitària del moment".

La gastronomia, la tradició, els actes taurins i les celebracions més solemnes estaran presents en una setmana que començarà aquest divendres 15 de maig, a les 13.00 hores, amb la Crida a la Festa, a través de la televisió local i les xarxes socials de la Junta de Festes i la Comissió de Penyes. Aquesta crida serà a càrrec de sanitaris membres de la Junta de Festes, en homenatge al treball que estan realitzant en aquests temps tan difícils. Seguidament, es convidarà la ciutadania a decorar els balcons amb banderoles, cobertors o indumentària de penya. S'emetrà una peça musical de Rafael Beltrán a càrrec de la Unió Musical La Lira i serà a les 13.30 hores quan l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, el regidor de Festes, Diego Vila, i les reines i dames de les corts d'honor de 2019 i 2021 donaran un missatge d'ànim dirigit a la ciutadania, a través d'un vídeo.

Les receptes culinàries de l'Associació de les Ames de Casa adquireixen un gran protagonisme en aquesta programació, ja que han aportat els seus "secrets" a la Junta de Festes i la Comissió de Penyes, que han editat una sèrie de tutorials per a preparar plats com la paella, la tradicional xulla, declarada Festa d'Interés Turístic Provincial, la coca de Vila-real, l'empedrat o la recepta per a fer pasqualets. A més, s'anima la ciutadania a comprar els ingredients per a l'elaboració d'aquests plats en el comerç local així com la compra de flors a les floristeries de la ciutat per a rememorar l'ofrena a sant Pasqual als balcons.

La xaranga Reality Xou amenitzarà des de les xarxes socials el tradicional porrat popular del primer dia de festes, que enguany s'haurà de celebrar des de casa. L'Agrupació de Bombos i Tambors representarà la mascletada del dia del patró, 17 de maig, a través d'una tamborada als balcons. La nit del 17 de maig, quan estava previst celebrar-se el concert del conegut violinista búlgar Vasko Vassilev amb Vila-real Talent, s'emetrà en xarxes socials i en la televisió local Teve4 un documental making off sobre els assajos i preparatius per a aquesta actuació, que s'ajorna a les festes de Sant Pasqual de 2021. Actuacions de DJ o flamenc, tot a través de les xarxes i la televisió local, i actes que animen la ciutadania a vestir-se de llaurador, disfressar-se i a compartir les seues fotos en les xarxes socials.

Per als més xicotets hi haurà un concurs de dibuix amb el lema: "Què són per a tu les festes del teu poble, Vila-real?" que tindrà com a premi aconseguir ser la portada del programa de les festes de setembre.

Descàrrega d’arxius

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es