Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Agricultura assessorarà els productors locals per a sol·licitar les ajudes de la Generalitat davant les pèrdues de la COVID-19

dissabte, 16 de maig de 2020

Consell Agrari telemàtic

El regidor d'Agricultura, José Ramón Ventura Chalmeta, s'ha reunit aquesta setmana de manera telemàtica amb els membres del Consell Agrari Local, als quals ha brindat l'ajuda del consistori per a informar-los i assessorar-los a l'hora de presentar la documentació administrativa necessària perquè puguen accedir a les ajudes destinades al sector primari aprovades pel Consell per a pal·liar les pèrdues per la COVID-19.

"La intenció és facilitar a les persones potencialment beneficiàries tota la informació relativa a aquestes ajudes i el procediment que cal seguir, quin tipus d'ajudes hi ha, qui pot acollir-se i quins són els tràmits administratius necessaris per a sol·licitar-les", ha indicat Chalmeta. Entre les possibles ajudes a les quals, segons el regidor, podrien acollir-se els productors agrícoles locals estaria l'ajuda a la venda directa al detall de productes agroalimentaris; les destinades a sufragar les despeses en la posada en marxa, manteniment o contractació de plataformes de comercialització telemàtica de productes agroalimentaris, així com la subvenció per les despeses corrents, l'adequació i arrendament dels locals o l'adquisició de mobiliari i equipament per a treballar amb les mesures de seguretat i protecció recomanades per les autoritats sanitàries.

Respecte a aquestes últimes ajudes, Chalmeta ha recordat que les empreses i cooperatives citrícoles, per a complir l'actual normativa per la pandèmia de la COVID-19, han hagut de realitzar molts canvis que repercuteixen en els costos de la producció. Des del treball que es realitza al camp fins al treball diari dels magatzems.

Una altra de les qüestions plantejades en la sessió relacionada amb la crisi sanitària ha sigut la necessitat d'esbrossar i tallar les herbes dels laterals dels camins rurals del terme municipal per a millorar la visibilitat ara que són vials molt utilitzats per a passejar i fer esport amb bicicleta.

A més, durant la trobada, s'han abordat les possibilitats de futur que ofereix el producte de quilòmetres zero, de qualitat, ecològic i de proximitat. El responsable d'Agricultura ha pres nota de les demandes i necessitats que té el sector.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es