Inici

L'Ajuntament de Vila-real adverteix de la prohibició de reunir-se en els casals de les penyes en la fase 1 de desescalada

tornar Imprimir

dissabte, 16 de maig de 2020

Sala de premsa, Seguretat ciutadana

L'Ajuntament de Vila-real adverteix de la prohibició de reunir-se en els casals de les penyes en la fase 1 de desescalada

L'Ajuntament de Vila-real adverteix que la reunió de persones en els locals festers, casals o penyes està prohibida durant la fase 1 de desescalada, tal com ha confirmat la Subdelegació del Govern de Castelló en un escrit remés al consistori. La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, ha explicat que "l'Ajuntament vol fer una crida a la responsabilitat de les penyes i recordar-los que les festes estan suspeses i encara que en la nova fase de desescalada que entra en vigor a partir d'aquest dilluns s'autoritza la reunió de grups de fins a 10 persones, segons la normativa, aquestes reunions només es permeten en domicilis, tal com ens ha confirmat la Subdelegació del Govern, per la qual cosa no es poden reunir en els casals".

En el seu escrit, la Subdelegació assenyala que l'autorització de reunions de fins a 10 persones contemplada en la normativa de la fase 1 de desescalada es refereix a domicilis i, per tant, "no encaixaria l'assimilació de locals festers, casals o penyes amb domicilis, ja que en aquests locals entenem que l'agrupació de persones podria ocasionar un risc de contagi, i les autoritats competents han de preservar la salut pública, minimitzant el risc de contagi i evitant les agrupacions ciutadanes". A més, recorden que "el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, estableix en l'article 10.5 la suspensió de revetles, desfilades i festes populars".

Gómez ha afegit que "estem segurs que la ciutadania respectarà aquesta normativa, perquè està en joc la salut de totes i tots". En cas d'infracció, es preveuen sancions de 601 a 1.500 euros.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es