Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

L'Ajuntament de Vila-real continuarà amb el Pla de cuina solidària iniciat pel Villarreal CF amb una aportació de 40.000 euros

dimarts, 19 de maig de 2020

L'Ajuntament de Vila-real continuarà amb el Pla de cuina solidària impulsat pel Villarreal CF, els seus jugadors, la Fundació Carlos Bacca i Pamesa, en el qual també participa el restaurant El Vasco, amb l'objectiu que aquest projecte, en el qual el consistori també ha estat col·laborant, puga mantindre's durant un o dos mesos més per a ajudar a cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació de les famílies més vulnerables de la ciutat.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha estat des del primer dia pendent d'aquest projecte. En diverses ocasions ha visitat a primera hora del matí la cuina i l'organització preparada per a aquest servei. L'Ajuntament ha estat col·laborant també en el repartiment a través de Protecció Civil, funcionaris i voluntaris del Registre municipal del voluntariat. "Hem fet un gran equip gràcies a l'extraordinària aliança amb la societat civil que hem creat de la qual em sent molt orgullós i vull agrair en nom de tota la ciutat el gran esforç que fan les entitats socials", ha remarcat.

L'Ajuntament aportarà 40.000 euros per a continuar amb aquesta iniciativa que cada dia permet cuinar a l'Estadi de la Ceràmica més de 500 racions per a fer-les arribar a les famílies que més ho necessiten en aquest moment. Aquesta quantitat se sumarà a les aportacions que realitzen la resta d'entitats i persones vinculades a aquesta iniciativa solidària. L'alcalde plantejarà als partits polítics que aquests diners siga una de les primeres mesures del paquet de 500.000 euros que s'està consensuant per al Pla de renaixement de Vila-real.

Amb el Pla de cuina solidària, sota la coordinació dels Serveis Socials Municipals, es donarà resposta a les necessitats de les famílies més desfavorides a través de les entitats Cáritas, Creu Roja, Joventut Antoniana i Sant Vicent de Paül. Com es realitza fins al moment, els menús es cuinaran a les instal·lacions de l'Estadi de la Ceràmica.

Benlloch ha volgut explicar que "des de l'Ajuntament sempre hem optat per altres fórmules per a cobrir les necessitats d'alimentació de les famílies, com els vals de menjar o les ajudes socials, però entenem que ara es donen unes circumstàncies excepcionals que ens obliguen a donar una resposta ràpida a unes necessitats que en aquests mesos des que va començar la crisi sanitària han multiplicat per tres la demanda d'ajuda social". En aquest sentit, segons les dades del Departament de Serveis Socials, en el que va d'any s'han concedit prop de 224.000 euros en ajudes socials d'emergència, amb 330 expedients tramitats, una xifra que pràcticament triplica la del mateix període de 2019.

En la situació actual, per a l'Ajuntament és important a més assegurar una correcta alimentació dels xiquets i xiquetes, ara que no compten amb menjador escolar per la suspensió de classes ni tampoc està garantit que a l'estiu es puguen organitzar campus o escoles d'estiu. Aquesta mesura excepcional, "serà una forma també perquè les famílies vulnerables puguen conciliar millor", subratlla el primer edil.

"L'Ajuntament continuarà amb el model d'ajudes socials als que més pateixen, destinant els fons municipals que es precisen, però en unes circumstàncies com les actuals que ens exigeixen celeritat en la resposta, cuinar aquestes racions diàries de forma centralitzada ens estalvia costos i facilita assegurar menjar calent i de qualitat a moltes famílies", recalca l'alcalde, qui recorda que el Govern central aprovarà la setmana vinent en el Consell de Ministres la renda mínima vital per a ajudar les llars en situació de pobresa severa. 

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es