Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real reprendrà el dia 30 de maig el mercat ambulant de roba en una ubicació provisional a la Ciutat Esportiva Municipal

dijous, 21 de maig de 2020

Xus Madrigal mercat ambulant dels dissabtes de productes de primera necessitat

El mercat ambulant de roba i complements tornarà a l'activitat el dissabte 30 de maig en una ubicació provisional al recinte de la Ciutat Esportiva Municipal (CEM) i complint amb totes les mesures de prevenció i higiene per la COVID-19. La Regidoria d'Economia, en consens amb l'Associació de Venedors Ambulants de Vila-real, ha acordat reprendre la celebració d'aquesta cita comercial en un emplaçament temporal, a la CEM, un recinte esportiu que de moment roman tancat a causa de la situació d'estat d'alarma.

El regidor d'Economia, Xus Madrigal, s'ha reunit amb els venedors ambulants per a acordar la distribució de llocs i les mesures de prevenció que, tal com estableixen les autoritats sanitàries s'hauran de prendre en relació a les distàncies entre llocs, el control de l'aforament, la higiene, etc. Cal recordar que Vila-real ja va reactivar el 2 de maig el mercat ambulant d'alimentació i productes de primera necessitat, que se celebra els dissabtes al matí també en una ubicació provisional, en aquest cas a l'aparcament situat enfront del Palau de Justícia.

"Després del bon acolliment i l'èxit que ha tingut el mercat ambulant d'alimentació, ara esperem que els venedors de roba i complements puguen també tornar a l'activitat i oferir a més un servei molt demandat per la ciutadania perquè aquest mercat compta habitualment amb molt de públic", explica el regidor.

Madrigal ha remarcat a més que "entenem que les dificultats que estan passant aquests comerciants ens obligaven a buscar una solució més enllà de la reducció de llocs al 25% com es contempla en la normativa de la fase 1 de desescalada, per aquest motiu s'ha consensuat un emplaçament temporal en un espai molt més ampli que ens facilita que puguen muntar la seua parada més venedors".

Amb tot, l'edil subratlla que "la vocació d'aquest equip de govern continua sent que aquest mercat ambulant es realitze en el centre de la ciutat, però amb les circumstàncies actuals no és possible i hem de prioritzar que els nostres xicotets empresaris i comerciants puguen tornar a treballar com més prompte millor".

Finalment, el responsable d'Economia ha remarcat que "gràcies a la mesura aprovada pel Ple de supressió de les taxes d'ocupació de via pública, aquests venedors no hauran de pagar per muntar els seus llocs, la qual cosa suposa un alleujament per a ells en aquesta situació tan difícil i un estímul perquè puguen tirar avant". 

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es