Inici

El Ple aprova una modificació del PGOU per a permetre l'obertura de la primera empresa de producció de fongs i bolets comestibles de Vila-real

tornar Imprimir

dimarts, 26 de maig de 2020

Sala de premsa, Ajuntament, Règim interior

Sessió del Ple del 26 de maig de 2020 _1

El Ple aprova una modificació del PGOU per a permetre l'obertura de la primera empresa de producció de fongs i bolets comestibles de Vila-real

El Ple de Vila-real ha aprovat, per unanimitat, la modificació de l'article 243.2 de les normes urbanístiques del Pla general d'ordenació urbana (PGOU) que permetrà l'ús agrícola d'una nau de la zona est de la ciutat, a l'entorn de l'estació del ferrocarril, al carrer d'Ana Nebot, en la qual la Fundació Manantial implantarà un projecte de cooperativa per a la producción de fongs i bolets comestibles, Vilamico.

El regidor d'Urbanisme, Emilio M. Obiol, que ha destacat el treball solidari de la Fundació Manantial, l'objectiu del qual és integrar laboralment persones amb malaltia mental, ha recordat que on se situarà aquest projecte hi havia un magatzem de taronges. "Per tant, incorporar ara l'ús agrícola d'aquest edifici considera que no era necessari, no obstant això, si pensem dotar de total garantia jurídica i en la llei, proposem al Ple aquesta modificació de les normes urbanístiques", ha indicat Obiol.

La modificació d'alguns altres articles del PGOU també ha sigut aprovada per unanimitat per la corporació municipal. En concret són articles que afecten la limitació o regulació de la contaminació acústica amb l'objectiu d'actualitzar i adaptar la normativa acústica municipal, que data de 1993, a la legislació autonòmica.

"D'aquesta forma Vila-real entra en la normalitat de la resta d'ajuntaments i aplicarà la Llei de la Generalitat Valenciana. Una modificació que era reclamada per empreses i particulars", segons Obiol. Ara s'obri un període de 45 dies d'informació pública en el qual es posarà a la disposició de la ciutadania la documentació que integra aquesta modificació puntual del planejament.

El Ple també ha aprovat, amb l'aprovació de PSPV, Ciutadans, Compromís i Unides Podem i l'abstenció de PP i Vox, la proposta de resolució per a caducar el PAI UHI-2 de mutu acord. Aquest PAI, referent al sector industrial UHI-2 que afecta una àrea de més de 140.000 metres quadrats, amb un pressupost de 4 milions d'euros impulsat l'any 2000, "és el PAI número 10 que caduquem, en total 3 milions de metres quadrats, i encara no hem acabat, continuarem solucionant les bombes urbanístiques, bombes de rellotgeria, que hem heretat de la gestió urbanística de l'anterior govern del PP", indica el regidor d'Urbanisme qui afig que "ara amb aquest tràmit donem garanties jurídiques a propietaris i inversors". Durant la sessió s'ha aprovat per unanimitat la creació d'un Registre de programes d'actuació i agrupacions d'interés urbanístic i entitats urbanístiques col·laboradores, de conformitat amb el que estableix l'article 169 de la Llei 572014, de 25 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació del territori, urbanisme i paisatge de la Comunitat Valenciana (LOTUP). "Era un document que únicament el tenia la Generalitat, ara, aquest registre passarà a ser municipal i permetrà els veïns accedir i consultar els programes i agrupacions d'interés urbanístic de la ciutat", assenyala Obiol.

Finalment, un altre dels punts aprovats en el Ple de hui ha sigut el pagament als proveïdors locals per un import de 26.500 euros que corresponen a factures pendents de l'any passat, amb l'aprovació de PSPV, Unides Podem, Compromís i PP i l'abstenció de Ciutadans i Vox.

Galeria multimèdia

Imatges

Sessió del Ple del 26 de maig de 2020
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es