Inici

Vila-real estudia acollir-se al procediment de confírming per al cobrament de deute pendent de la Generalitat Valenciana

tornar Imprimir

dimecres, 27 de maig de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

Ajuntament de Vila-real_1

Vila-real estudia acollir-se al procediment de confírming per al cobrament de deute pendent de la Generalitat Valenciana

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat que estudia la possibilitat que l'Ajuntament s'aculla al procediment de confírming que ha habilitat la Generalitat Valenciana per a poder cobrar part dels diners que l'Administració autonòmica té pendent abonar al consistori en concepte de diferents subvencions així com del Fons de Cooperació Municipal. El primer edil ha agraït que la Generalitat siga sensible amb les administracions locals i haja articulat aquesta fórmula per a poder agilitar el pagament als ajuntaments "en un moment en què l'Administració autonòmica està havent de realitzar un tremend esforç financer tant des del punt de vista sanitari, amb una important despesa en compra de material i la contractació de personal, així com també d'estímul econòmic a través d'ajudes a autònoms i altres mesures impulsades pel govern de Ximo Puig per a superar la crisi", remarca Benlloch.

L'alcalde ha recordat que el passat 18 de febrer la Junta de Govern Local ja va aprovar un requeriment per a reclamar el pagament del deute pendent per part del Consell i "des d'aleshores la Generalitat ha estat fent esforços i sobretot ens ha proporcionat una fórmula com el confírming per a accelerar el cobrament d'una part d'aquest deute en cas que tinguem necessitat per la nostra situació financera". Amb tot, Benlloch ha incidit que "la nostra prioritat és la gestió eficient dels comptes municipals i, encara que des de 2011 hem anat reduint el nivell d'endeutament, encara arrosseguem gran part del deute que ens va deixar el Partit Popular amb el seu préstec de 20 milions d'euros". Per això, "atés que el confírming suposa el pagament d'una xicoteta part d'interessos, només recorrerem a aquest procediment si és imprescindible per necessitats de tresoreria en els pròxims mesos".

En aquests moments, la Generalitat Valenciana deu a l'Ajuntament un total d'1.095.975 euros en concepte de diferents subvencions i aportacions, així com del Fons de Cooperació Municipal. D'aquesta quantitat, 582.304 euros són de pagament directe, i inclou subvencions com el programa Avalem Joves, encara que l'alcalde detalla que "no tots aquests diners estarien en disposició de cobrar-se de manera immediata perquè hi ha una part les justificacions de la qual estan pendents de validació per la Generalitat". "Entenem que puga haver-hi un cert retard en aquests tràmits perquè en aquests mesos la prioritat de la Generalitat ha sigut la gestió de la crisi sanitària i pal·liar-ne les conseqüències, i per la situació especial en l'àmbit administratiu, amb la necessitat de reorganitzar estructures per a adaptar-les al teletreball, etc.", indica Benlloch. Respecte de la quantitat que l'Ajuntament podria acollir-se a cobrar amb major celeritat a través del procediment de confírming ascendeix a 513.671 euros. L'alcalde insisteix que "confiem que la Generalitat ens puga anar pagant en els pròxims mesos perquè sabem que és sensible a la situació dels ajuntaments i esperem no haver de recórrer a aquesta fórmula si no és imprescindible".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es