Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

El mercat ambulant de roba i complements s'ajorna per decisió dels venedors

dissabte, 30 de maig de 2020

El mercat ambulant de roba i complements no s'ha représ hui finalment com estava previst en la ubicació provisional de la Ciutat Esportiva Municipal per decisió dels venedors. El regidor d'Economia, Xus Madrigal, ha explicat que "atesa la fase de desescalada en la qual ens trobem, s'havia previst reprendre aquest mercat ambulant amb una sèrie de mesures com el control d'aforament, distàncies de seguretat i restriccions en prevenció per la crisi sanitària".

L'edil afig que "és la primera vegada que es pretenia instal·lar en aquest emplaçament. Hem fet un gran esforç per a tindre'l a punt sobre el pla i hem habilitat un espai de grans dimensions amb tots els recursos necessaris, tancat, control d'accés, gel hidroalcohòlic, màscares, com fem cada dissabte en el mercat ambulant de la fruita i la verdura, i que, dins de les incomoditats d'aquesta situació, funciona raonablement bé".

Però, aquest matí, tal com ha apuntat el regidor, en comprovar sobre el terreny l'aplicació de les mesures de prevenció sanitàries, els venedors no han considerat convenient reiniciar el mercat de roba i complements.

Madrigal ha remarcat que "des de l'Ajuntament hem treballat en tot moment des del consens i la col·laboració amb el col·lectiu de venedors però sempre des de la línia de la responsabilitat i el compliment de la normativa per a la prevenció que exigeix la situació de crisi sanitària".

La voluntat de l'Ajuntament de Vila-real és retornar els mercats ambulants al centre, perquè són imprescindibles per a dinamitzar la resta de comerços i els bars, cafeteries, pastisseries, etc. No obstant això, malgrat que s'han estudiat diverses possibilitats, aprofitant les conversions en zona de vianants provisionals que l'Ajuntament ha impulsat en zones com l'avinguda de la Murà o l'entorn de l'Estadi de la Ceràmica i d'altres, l'única viable en aquests moments de fase 1 de desescalada era la Ciutat Esportiva Municipal, especialment per l'obligatorietat d'haver d'establir un control d'accés, una cosa inviable si s'ocupaven diversos carrers.

Madrigal ha lamentat que "després de tot el treball realitzat, amb la il·lusió d'arrancar aquesta important activitat econòmica a la nostra ciutat, no haja sigut possible hui, però agraïsc la sensibilitat dels comerciants i venedors, perquè per a l'Ajuntament, com ja vam dir des del primer dia d'aquesta crisi, la salut és el primer i davant el dubte hem de buscar alternatives". "Un esforç per prevaldre la salut i la prevenció que hem demostrat amb el repartiment de màscares i un altre material de protecció, treballs de desinfecció, etc.".

Per aquest motiu, i tenint en compte que a partir d'aquest pròxim dilluns 1 de juny la ciutat passarà a fase 2, Ajuntament i venedors s'han emplaçat a estudiar la possibilitat de reprendre el mercat ambulant de roba i complements a mesura que en les futures fases de desescalada es puguen flexibilitzar les restriccions per a aquesta mena d'activitats.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es