Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

L'Ajuntament de Vila-real triplica les ajudes socials amb prop de 224.000 euros concedits des de gener

dissabte, 30 de maig de 2020

Alvaro Escorihuela

La Regidoria de Serveis Socials ha tramitat en el que va d'any un total de 330 expedients individuals de sol·licitud d'ajudes d'emergència, la qual cosa ha suposat la concessió de prop de 224.000 euros per a atendre les necessitats de les famílies més vulnerables de la ciutat. El regidor de l'àrea, Álvaro Escorihuela, ha realitzat un balanç de la gestió realitzada pel seu departament en el qual destaca que des de gener fins a mitjans de maig s'han concedit un total de 223.889,10 euros, xifra que pràcticament triplica la quantitat del mateix període de 2019.

"A Vila-real, l'atenció social no és motiu de crítica política ni de debat perquè cap persona es queda sense una ajuda per falta de consignació econòmica en el pressupost. Per a aquest equip de govern, des del primer dia ha sigut una prioritat i en aquesta situació de crisi que estem vivint s'ha tornat a demostrar", afirma l'edil.
Escorihuela destaca l'important treball administratiu que està realitzant el departament i que es tradueix en què només durant aquest mes de maig s'han tramitat 168 expedients."Els expedients d'ajudes d'emergència suposen en aquest moment el 30% de tota la càrrega de treball del Departament de Serveis Socials", puntualitza l'edil, que ha agraït tot l'esforç dels treballadors de l'àrea. "Durant l'estat d'alarma l'Ajuntament de Vila-real no ha parat de treballar ni un moment en cap àrea i molt menys en l'atenció social", insisteix el regidor. 

De fet, el balanç dels últims dos mesos llança també una important xifra d'atencions telefòniques durant aquest temps en el qual l'atenció presencial s'ha restringit només a casos excepcionals. Des del 16 de març al 15 de maig s'han realitzat prop de 5.000 atencions telefòniques per part dels tècnics de Serveis Socials desglossades de la següent forma: 4.200 telefonades realitzades pels tècnics de l'equip base de Serveis Socials (treballadors/es i educadors/es socials); 200 assistències telefòniques als usuaris del servei de teleajuda de la Diputació de Castelló, una acció realitzada per iniciativa pròpia dels Serveis Socials Municipals; 500 telefonades de seguiment a famílies ateses per l'equip específic d'intervenció en infància i adolescència, a més del seguiment als 50 xiquets i xiquetes usuaris del centre Ziga-Saga, 45 menors del Centre d'Atenció Primerenca María de Luna i 12 adolescents del Centre de Dia de Menors Espardenyers.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es