Inici

La mesa del Pacte local pel renaixement consensua accions econòmiques, socials i sanitàries per valor de més de 100.000 euros

tornar Imprimir

divendres, 29 de maig de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

Pacte local pel renaixement de Vila-real

La mesa del Pacte local pel renaixement consensua accions econòmiques, socials i sanitàries per valor de més de 100.000 euros

La mesa de treball del Pacte local pel renaixement de Vila-real consensua quatre noves accions en els àmbits econòmic, social i sanitari per valor de 106.400 euros amb l'objectiu d'ajudar la ciutadania a eixir com més prompte millor de la crisi per la pandèmia de la COVID-19. Les mesures acordades gràcies a la col·laboració de tots els grups polítics van des de l'impuls d'activitats de dinamització comercial, l'adquisició de material de protecció sanitari, tests per als empleats municipals així com un Pla per a reduir la bretxa digital entre la ciutadania.

La reunió s'ha celebrat a la Casa dels Mundina amb la participació presencial dels representants de tots els grups polítics municipals, a excepció de Maria Fajardo (Compromís) que ha seguit la reunió de manera telemàtica. Respectant la distància de seguretat, el coordinador de la mesa, Xus Madrigal (PSPV), ha moderat el diàleg amb la resta de membres: Silvia Gómez (PSPV), José Ramón Ventura Chalmeta (Unides-Podem), Héctor Folgado i Carlos Gil (PP), Domingo Vicent (Ciutadans) i Irene Herrero (Vox). Madrigal ha explicat que en la trobada s'han acordat les accions "més urgents i prioritàries en aquests moments".

En l'àmbit social s'ha decidit dur a terme el Pla per a reduir la bretxa digital destinat a la ciutadania, pimes i autònoms amb una partida de 15.000 euros. També se suma una dotació de 15.000 euros per a promoure la dinamització econòmica a través de fires i altres activitats comercials que puguen ser un impuls econòmic per a la ciutat. Pel que fa a l'àmbit sanitari, es destinaran 50.000 euros per a la compra de material de protecció i desinfecció per a les dependències i personal municipal i 26.400 euros per a realitzar tests ràpids de detecció de COVID-19 als treballadors municipals a mesura que es reprenga el treball presencial a l'Ajuntament.

Cal recordar que la setmana passada en la reunió del Pacte local pel renaixement de Vila-real es va acordar distribuir en tres grans àrees la partida de 500.000 euros que l'equip de govern ha posat a disposició per a consensuar accions de recuperació i dinamització econòmica i social de la ciutat per a pal·liar les conseqüències de la crisi per la pandèmia de COVID-19. Per consens de tots els partits van acordar distribuir la dotació de 500.000 euros de la següent manera: 250.000 euros a accions en matèria econòmica, 150.000 euros a accions de l'àrea social i 100.000 euros a accions de caràcter sanitari. La primera mesura que ja es va acordar en aquesta trobada va ser destinar 40.000 euros al Pla de cuina solidària per a garantir l'alimentació de les famílies vulnerables.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es