Inici

Vila-real reprén el Pla de millora de camins rurals amb una inversió de 332.000 euros

tornar Imprimir

diumenge, 7 de juny de 2020

Sala de premsa, Serveis públics

Valverde Pla de millora de camins rurals

Vila-real reprén el Pla de millora de camins rurals amb una inversió de 332.000 euros

La Regidoria de Serveis Públics que dirigeix Francisco Valverde reprén el Pla de millora dels camins rurals de Vil-real amb l'objectiu de reparar i arreglar l'estat actual d'aquests vials molt utilitzats i freqüentats especialment pels agricultors. Per a això s'invertiran 332.000 euros amb els quals es pretén facilitar el trànsit dels usuaris en aquestes vies agrícoles del terme municipal amb actuacions com les del camí de l'Assagador amb una inversió de 66.000 euros, 50.000 euros per al camí de Fornets i 216.000 euros procedents del Pla provincial de la Diputació que l'Ajuntament destinarà a arreglar camins a la zona del Madrigal.

Amb el compromís de posar tots els recursos possibles per a l'adequació dels camins rurals del terme municipal, el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, ha visitat aquesta setmana les obres que s'estan duent a terme en un dels trams del camí de l'Assagador, entre la carretera d'Onda i la Senda Pescadors. Una actuació que compta amb una inversió de 66.000 euros, en la qual s'ha intervingut sobre un quilòmetre i s'ha reparat el ferm, utilitzant per a això una capa d'asfalt més espessa de l'habitual, concretament 1.000 tones d'aglomerat asfàltic, que serviran per a millorar el trànsit d'un vial molt utilitzat pels veïns de la zona però també pel transport pesat.

Una altra de les actuacions previstes que es licitaran és la del camí de Fornets, entre Sant Joan Bosco i el camí Vell Onda-Castelló. Amb un pressupost de 50.000 euros, es tracta també d'una obra que, una vegada finalitzada, suposarà una millora en la comoditat i seguretat per als usuaris d'aquest vial rural.

A aquestes partides s'han de sumar els 216.000 euros del Pla provincial de la Diputació de Castelló que des de la Regidoria de Serveis Públics han decidit destinar íntegrament al manteniment i conservació dels camins rurals de la zona del Madrigal. "L'import total d'aquesta ajuda la destinarem a arreglar i posar en condicions aquests camins perquè considerem que és molt important tenir els vials en bon estat i amb garanties", indica el regidor.

Paral·lelament a aquestes actuacions i, dins del Pla de millora dels camins rurals, s'està preparant el projecte per a actuar en el camí Vell Vila-real-Onda, el camí del Molí Llop i part del camí del Cuquello. "El Pla de millora de camins rurals és una prioritat per a aquest govern, i anirem, a poc a poc, asfaltant i millorant la xarxa, tal com ens vam comprometre amb el Consell Agrari", assenyala Valverde.

Ara aquests 332.000 euros se sumen als 500.000 invertits el 2019. "Realitzem una inversió anual que atén el 100% les demandes i aportacions que ens traslladen els agricultors, que són els qui millor coneixen les necessitats del terme, per a fixar aquells camins en els quals resulta preferent actuar", assenyala el regidor, que recorda que el Pla de millora de camins rurals s'anirà completant i ampliant de manera progressiva fins a aconseguir l'objectiu de reparar tots els camins rurals fins a 2023.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es