Inici

Benlloch defén el paper dels ajuntaments com agents d'innovació per a respondre als nous reptes de la crisi

tornar Imprimir

dilluns, 8 de juny de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

Reunió Xarxa Innpulso

Benlloch defén el paper dels ajuntaments com agents d'innovació per a respondre als nous reptes de la crisi

L'alcalde de Vila-real i president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, José Benlloch, ha participat en una trobada de la Xarxa Innpulso del Ministeri de Ciència i Innovació, de la qual Vila-real és membre des de 2011. La reunió, en la qual han intervingut, de manera telemàtica, un total de 37 ciutats de tota Espanya que formen part d'aquesta xarxa, tenia com a objectiu compartir la realitat actual dels ajuntaments que aposten per la innovació i les claus per a afrontar els nous reptes derivats de la situació de crisi per la pandèmia de COVID-19.

Els participants han consensuat un manifest per a reivindicar el paper de les administracions locals en l'ecosistema innovador. Benlloch ha assegurat que "els ajuntaments som les urgències de l'hospital, som la institució més pròxima, a la qual el ciutadà acudeix de manera immediata quan té un problema". No obstant això, l'alcalde de Vila-real ha puntualitzat que "aquesta no pot ser la nostra única funció, perquè podem ser agents molt importants d'innovació a les nostres ciutats, i ajudar a respondre nous reptes que se'ns plantegen, i amb més urgència arran de la crisi que estem vivint".

En aquest sentit, els representants de la Xarxa Innpulso defenen que les polítiques públiques d'innovació es constitueixen com a motors fonamentals de creixement i productivitat. "Des de la Xarxa Innpulso entenem que ara més que mai, emergeix la necessitat de treballar de manera coordinada per a aconseguir que les nostres ciutats siguen realment resilients, que puguen adaptar-se a circumstàncies extremes com la pandèmia a la qual ens enfrontem evitant, en la mesura que siga possible, que un virus puga determinar i controlar el futur del creixement, la conformació i el funcionament de les nostres ciutats", asseguren.

Els representants municipals de la Xarxa Innpulso han compartit experiències i reflexions i han acordat fer arribar el manifest a totes les administracions de l'Estat, així com la seua difusió entre la societat. L'alcalde de Vila-real ha anunciat a més que convertirà el manifest en una proposta d'Alcaldia per a la seua aprovació en el Ple de l'Ajuntament.

En la videoconferència ha intervingut també la secretària general d'Innovació del Ministeri de Ciència i Innovació, Teresa Riesgo.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es