Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Serveis Socials duplica les places del centre d'inserció Espardenyers per a atendre menors en risc de 13 a 15 anys

dilluns, 8 de juny de 2020

Roda de premsa en el centre Espardenyers

El centre de dia Espardenyers duplicarà l'actual xifra de places per a atendre menors en risc amb l'ampliació dels seus serveis. La Regidoria de Serveis Socials ha licitat el nou contracte de gestió en el qual es reflecteix l'ampliació de l'horari del centre d'inserció sociolaboral que passarà d'oferir un servei matinal dirigit a 12 joves de 16 a 18 anys a disposar d'un horari de vesprada per a donar cabuda a 12 adolescents més d'entre 13 i 15 anys. Amb un pressupost anual de 120.414 euros, IVA inclòs, les empreses interessades disposen fins al pròxim 17 de juny per a presentar les seues propostes.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha explicat que aquesta iniciativa per a ampliar el servei que ofereix el centre de menors forma part del Pla d'impuls i priorització de projectes pendents que són imprescindibles per al renaixement de la ciutat. Per a l'alcalde, en l'àmbit social resulta fonamental assegurar aquells projectes que "generen inclusió, igualtat d'oportunitats, especialment entre els més vulnerables, i que contribueixen al nostre model de ciutat inclusiva, que no deixa a ningú enrere".

El centre d'inserció sociolaboral Espardenyers actualment atén 12 joves de 16 a 18 anys en situació de risc en horari matinal, de 9.00 a 14.00 hores. La Regidoria de Serveis Socials, amb la nova contractació del servei, amplia aquest horari perquè de 16.00 a 19.00 hores es puguen atendre adolescents de 13 a 15 anys també en situació de risc. El nou servei comptarà amb 12 places i s'impartiran activitats d'oci, cultura, ocupacionals i de rehabilitació. El regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, ha explicat que s'ha detectat que "l'edat en què els joves comencen a experimentar problemàtiques relacionades amb l'adolescència s'està avançant" i ha indicat que, amb l'ampliació d'aquest servei "volem que aquests joves estiguen atesos, acompanyar-los i orientar-los perquè se senten útils, empoderats i que puguen reinserir-se en el mercat laboral o els estudis".

Per a això, es mantindrà la jornada completa de l'educadora social però s'amplia l'horari de dos dels seus tècnics, la psicòloga i el monitor del taller, que passaran de treballar mitja jornada a jornada completa. "A principis d'enguany ja vam anunciar que la nostra intenció era poder ampliar la franja d'edat dels usuaris. Amb la finalització del contracte amb l'empresa Tot Social, actual responsable del servei, en el nou plec de condicions que ara licitem queda reflectida l'ampliació d'aquest servei" explica el regidor.

La licitació d'aquest contracte es produeix en el moment en què ja s'han reiniciat els terminis administratius de manera que es facilita la concurrència de les empreses interessades. Cal recordar que en el marc d'aquest Pla d'impuls i priorització de projectes pendents també s'han reactivat uns altres com la reforma de la futura seu de Creu Roja, el pla de camins rurals o iniciatives d'entitats amb les quals col·labora l'Ajuntament com la planta de xampinyons de la Fundació Manantial, l'insectari de la Cooperativa, la reforma del saló de la Comunitat de Regants o la construcció d'un nou centre d'inclusió social per a persones sense llar de Cáritas Diocesana.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es