Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

L'Ajuntament de Vila-real modernitzarà i millorarà el sistema de préstec de bicicletes Bicivila't amb una nova licitació del servei

dimarts, 9 de juny de 2020

licitació del servei de Bicivila't

L'Ajuntament de Vila-real ultima el plec de condicions per a licitar el servei gratuït de préstec de bicicletes Bicivila't amb l'objectiu de modernitzar i millorar el sistema de lloguer de bicicletes. Un projecte que forma part del Pla d'impuls i priorització de projectes pendents per a reactivar la ciutat.

"Bicivila't és un projecte prioritari en el qual estàvem treballant abans de la crisi sanitària i que ha de ser activat com més prompte millor i més en aquests moments que es reclama un ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, ecològic i net" explica l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, per a qui el servei de préstec gratuït de bicicletes forma part del projecte de ciutat sostenible i moderna.

El plec de condicions del projecte plasma la idea d'un servei públic modern que respon a la marca de Vila-real com a Ciutat de la Ciència i la Innovació. Sobre la base d'aquesta premissa la redacció recull alguns aspectes a considerar per a la seua licitació com la introducció de les noves tecnologies amb les quals es pretén aconseguir una major flexibilitat i ampliació del servei públic. Així es fa referència a la geolocalització de les bicicletes amb la qual s'aconseguiria un major nombre de punts per a poder aparcar les bicicletes repartits per tota la ciutat. El sistema, al qual es tindria accés per app mòbil o amb targeta, permetria que les bicicletes estiguen geolocalitzades en tot moment, facilitaria el seu aparcament i ho faria a més compatible amb l'ús de les bicicletes privades. Un altre dels aspectes que es contempla per a la licitació del servei és la inclusió de bicicletes elèctriques.

"Es tracta d'impulsar i fomentar els desplaçaments amb bicicletes per a millorar la mobilitat urbana i contribuir a reduir l'impacte ambiental que genera l'ús dels vehicles privats" assenyala el regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica i Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, que treballa des que es va incorporar al govern en diferents sistemes que podrien ser viables per a la ciutat.

La inversió prevista en aquest 2020 per a renovar el servei de lloguer de bicicletes Bicivila't és de 125.000 euros que estan consignats en el pressupost municipal.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es