Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Territori augmenta la seguretat per als vianants i dignifica l'encreuament entre el carrer de l'Encarnació i el camí Vell Onda-Castelló

dimecres, 10 de juny de 2020

obres entorn carrer Encarnació

La Regidoria de Territori ha iniciat les obres a l'entorn de l'encreuament del carrer de l'Encarnació amb el camí Vell Onda-Castelló per a augmentar la seguretat per als vianants i dignificar l'entrada i eixida d'aquesta zona nord de la ciutat. La intervenció, que forma part del Pla d'impuls i priorització de projectes pendents per a reactivar Vila-real, arriba després de les obres de construcció de la rotonda que el govern local va executar amb la finalitat de millorar la seguretat viària i protegir els vianants enfront del trànsit pesant que circula en aquest accés a la localitat. Els treballs de millora estètica i embelliment de l'espai finalitzaran amb la plasmació d'un mural d'art urbà en la paret mitgera que ha quedat a la vista després de l'enderrocament de l'habitatge que va ser necessari realitzar per a la construcció de la glorieta.

"La prioritat d'aquest projecte ha sigut garantir la seguretat de les persones vianants en un dels enclavaments de major conflictivitat de trànsit de la localitat amb una intensa càrrega de vehicles pesants", explica el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, que recorda que aquesta és la raó per la qual el govern local va dur a terme l'execució de la rotonda, que està operativa des del passat estiu, per a millorar el trànsit de la zona. "El segon objectiu és dignificar aquest espai creat després de l'enderrocament de l'immoble annex a la rotonda", afig l'edil, que indica que "el projecte respon al principi d'eficàcia que és un dels eixos estratègics del govern". Així, els treballs que ara s'estan realitzant, amb un termini d'execució d'un mes, consisteixen a condicionar l'entorn, millorar l'estètica de l'espai i embellir la paret mitgera que ha quedat a la vista amb un mural d'art urbà que estarà inspirat en el paisatge protegit del riu Millars, situat a escassos metres d'aquest encreuament. A més de l'adequació del mur de l'habitatge, el projecte també contempla la instal·lació d'un banc i paperera així com diversos trams de baranes per a la protecció dels vianants.

Cal recordar que l'encreuament entre el carrer de l'Encarnació i el camí Vell Onda-Castelló és un accés a la ciutat molt transitat, especialment els dies de partit a l'Estadi de la Ceràmica, però també diàriament, a causa de l'important nombre de vehicles, molts d'aquests de gran tonatge, que circulen pel polígon industrial de la zona nord de la ciutat. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Vila-real va apostar per la seguretat viària en aquest accés amb el projecte de la rotonda, executat per un import de 92.000 euros, que ara es completa amb aquestes obres de condicionament de l'entorn amb una inversió de 13.290 euros.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es