Inici

Territori impulsa les obres de conservació de la torre Motxa i remodela el seu entorn amb les aportacions dels veïns

tornar Imprimir

dijous, 11 de juny de 2020

Sala de premsa, Urbanisme

Obres Torre Motxa

Territori impulsa les obres de conservació de la torre Motxa i remodela el seu entorn amb les aportacions dels veïns

La Regidoria de Territori reactiva les obres de conservació de la torre Motxa i l'adequació i remodelació del seu entorn que es van veure afectades just per l'inici de l'estat d'alarma. El projecte ha tingut en compte les aportacions que els veïns han traslladat al regidor de Territori i Patrimoni, Emilio M. Obiol, que considera "primordials" aquests suggeriments perquè el veïnat és qui més coneix aquest espai.

Els treballs per a la consolidació i rehabilitació de la torre Motxa, vestigi de la muralla que envoltava la vila medieval, es reactiven amb l'objectiu d'assegurar la correcta conservació d'aquest monument, declarat Bé d'Interés Cultural (BIC). La restauració del conjunt format per la torre i els dos trams del llenç de muralla confrontants serà executada per una empresa local, Proyvi, després d'adjudicar-se la licitació del contracte per un import de 47.678 euros, IVA inclòs.

"En aquesta obra conjuminem tres principis que ens semblen fonamentals en la concepció que té aquest govern respecte al servei que ha d'oferir l'Ajuntament a la ciutadania: el valor de la participació ciutadana i el diàleg; la defensa de les nostres coses i ajudar i impulsar la nostra economia local", indica Obiol, que recorda que les actuacions del monument s'emmarquen dins del Pla d'impuls i priorització de projectes pendents per a reactivar Vila-real.

En la línia de proximitat i amb la intenció de millorar la vida de la ciutadania, l'edil explica que s'han tingut en compte els suggeriments que li han traslladat els veïns per a la remodelació de la zona enjardinada i el mobiliari urbà que envolta el monument. Sobre la base d'això, s'ha decidit eliminar el banc de pedra situat en un dels laterals de la torre per les molèsties que ocasionava als veïns la reunió de persones en aquest punt.

D'altra banda, el regidor de Territori i Patrimoni ha apuntat la importància de "defensar les nostres coses", atesa la rellevància del monument, un dels pocs vestigis medievals que conserva la ciutat i que recorda la singular planta de la vila medieval emmurallada.

Cal recordar que els treballs de restauració se centraran a solucionar els problemes que afecten el correcte manteniment tant de la torre com de la muralla a causa de l'ús de materials inadequats així com per les humitats del subsol i els escolaments procedents de la part superior de la torre i les muralles. També està prevista la conservació de tots aquells fragments existents del revestiment original i la remodelació de la zona enjardinada, amb la retirada dels arbustos que impedeixen la completa visualització de la torre i la muralla i que danyen el monument. Així mateix, s'instal·larà una escala interior d'accés únicament per a labors de manteniment i emergència.

El projecte inclou, així mateix, la visualització sobre el paviment existent de part de la muralla i el portal de la Botera, ja desapareguts, en la zona de l'avinguda de Pius XII. Aquesta visualització es realitzarà seguint les mateixes característiques que en els trams de muralla ja senyalitzats en altres punts de la ciutat.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es