Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

Normalització Lingüística convoca els Premis Maig-Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu per l'any 2020

tornar Imprimir

dissabte, 13 de juny de 2020

Sala de premsa, Normalització Lingüística

Noelia Samblás, Premis Maig

Normalització Lingüística convoca els Premis Maig-Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu per l'any 2020

La Regidoria de Normalització Lingüística convoca els Premis Maig-Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu amb una dotació de 600 euros per al primer premi i de 300, per al segon. Les obres han de ser de creació estrictament literària, de tema lliure, escrites en català, inèdites i que no hagen estat premiades en altres certàmens. La seua extensió haurà d'estar entre els 3.500 i els 8.000 caràcters, espais inclosos. Les obres aspirants ja es poden remetre per correu electrònic a l'adreça premismaig@gmail.com, fins al 10 d'agost de 2020.

Com explica la regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, "una vegada s'han pogut reprendre els terminis administratius que havien quedat suspesos per la declaració el passat 14 de març de l'estat d'alarma, ja podem fer difusió de la convocatòria dels Premis Maig - Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu per a l'any 2020, amb l'ampliació del termini de lliurament d'originals fins al 10 d'agost de 2020".

En aquest mateix sentit, l'escriptor i membre de l'organització, Vicent Usó, ha expressat la seua satisfacció per poder reprendre aquesta convocatòria. "Crec que, en aquestes circumstàncies encara més, necessitem la literatura -i la cultura en general, que tant està patint la pandèmia i les seues conseqüències- per entretenir-nos, però sobretot per explicar-nos el món que ens envolta; i, en aquest sentit, voldria expressar la meua gratitud a la regidora de Normalització i a les tècniques del departament pel seu compromís a dur endavant, malgrat els entrebancs, uns premis que figuren, des de fa anys, entre els més respectats i valorats de l'àmbit lingüístic català" assenyala l'escriptor.

Cal recordar que Vila-real va aprovar el 10 de març de 2020 la convocatòria dels Premis Maig - Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu per a l'any 2020, amb la Resolució d'Alcaldia que es va publicar en el Butlletí Oficial de la Província número 32, de 14 de març de 2020, el mateix dia que el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declarava l'estat d'alarma.

D'altra banda, en el repàs que la Regidoria de Normalització Lingüística fa en el Facebook Normalització Lingüística Vila-real dels vint-i-cinc anys de treball pel valencià, Samblás ha comentat que aquesta setmana es recordaran els Premis Maig de narrativa breu, que van ser convocats per l'Associació Cultural El Guitarró per primera vegada el 1997. El 12 d'abril de 2018 es va signar un acord de cessió entre l'Associació Cultural El Guitarró i l'Ajuntament de Vila-real de la convocatòria dels Premis. Aquesta cessió va suposar, també, un canvi de denominació. Recollint la proposta de l'Associació Cultural El Guitarró, a partir de la convocatòria de 2019, s'anomenen Premis Maig - Memorial Pasqual Batalla, per a retre homenatge al regidor de Normalització Lingüística que tal com va declarar Vicent Usó "amb el seu interés, la seua constància i la seua determinació, va contribuir a l'important prestigi del qual gaudeixen els Premis Maig entre les convocatòries literàries que es promouen en tot el nostre àmbit lingüístic".

Aprofitant aquest repàs, la Regidoria de Normalització Lingüística vol presentar en societat la secció del seu web dedicada als Premis Maig, www.vila-real.es/premismaig, en la qual es podran consultar les convocatòries anuals i llegir els contes guanyadors de les edicions anteriors. Per a obtenir més informació, es poden consultar tant les bases completes com la modificació del termini de lliurament d'originals en el Tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament de Vila-real https://seuelectronica.vila-real.es.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

BOP convocatòria
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Galeria multimèdia

Documents

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es