Inici

Vila-real s'adhereix a la Xarxa d'Entitats Locals per a Desenvolupar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030

tornar Imprimir

diumenge, 14 de juny de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

Roda de premsa alcalde

Vila-real s'adhereix a la Xarxa d'Entitats Locals per a Desenvolupar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat que inclourà en el Ple ordinari del pròxim 30 de juny la proposta perquè Vila-real s'adherisca a la Xarxa d'Entitats Locals per a Desenvolupar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030.

La proposta que se sotmetrà a votació assenyala que la Xarxa és un instrument que oferirà eines als governs locals perquè aconseguisquen els seus objectius, d'acord amb la implementació de l'Agenda 2030 a Espanya. A més, oferirà als governs locals pautes, informació i propostes d'actuacions per a fer front a la crisi provocada per la COVID-19, tenint molt present una de les principals premisses de l'Agenda 2030: no deixar a ningú enrere. Una premissa compartida per l'alcalde de la ciutat qui recorda el seu compromís, adquirit durant la passada campanya electoral, per a crear el Fòrum 2030, un espai de diàleg i innovació amb la intenció de "teixir i marcar les línies estratègiques de la ciutat per a la dècada vinent, amb la mirada posada en un Vila-real de futur d'acord amb la marca de Ciutat de la Ciència i la Innovació".

"És molt important que Vila-real entre a formar part de la Xarxa d'Entitats Locals per a Desenvolupar els Objectius de l'Agenda 2030 perquè es crearan sinergies entre els ajuntaments que serviran per a compartir experiències i projectes en diferents matèries fonamentals i imprescindibles per al desenvolupament de la nostra ciutat" assenyala Benlloch que, des del seu càrrec com a president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, ha sigut un dels impulsors per a la creació d'aquesta Xarxa amb l'objectiu de millorar la gestió dels recursos intermunicipals.

"Hem de mirar al futur i planificar un projecte de ciutat amb el qual aquest govern porta treballant des de fa anys, amb una inversió clara en allò nostre, en la nostra ciutat i en la nostra ciutadania, amb la intenció de millorar la seua qualitat de vida" assenyala Benlloch "encara que hem de ser conscients del moment difícil que estem vivint" matisa. Actualment, segons l'alcalde, el Govern local s'enfronta a tres crisis: la urbanística, amb el deute dels "empastres del PP" en els seus anys de govern a la localitat i les dues més recents, com són la sanitària i l'econòmica i social derivades de la COVID-19. "Per aquest motiu alguns projectes s'han alentit encara que amb el Pla d'impuls i priorització de projectes pendents hem représ i posat en marxa aquelles iniciatives en les quals estàvem treballant abans de la crisi sanitària per a reactivar el teixit econòmic i social de Vila-real" recorda Benlloch per a qui "el projecte de ciutat innovadora, moderna i solidària continua intacte, i la il·lusió per crear la ciutat del 2030 també".

La proposta que s'inclourà en el Ple és la designació com a representant polític en la Xarxa a l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i, com a suplent, el regidor Diego Armando Vila.

Aquests són els 17 ODS de l'Agenda 2030:
· Fi de la pobresa
· Fam zero
· Salut i benestar
· Educació de qualitat
· Igualtat de gènere
· Aigua neta i sanejament
· Energia assequible i no contaminant
· Treball decent i creixement econòmic
· Indústria, innovació i infraestructura
· Reducció de les desigualtats
· Ciutats i comunitats sostenibles
· Producció i consum responsables
· Acció pel clima
· Vida submarina
· Vida d'ecosistemes terrestres
· Pau, justícia i institucions sòlides
· Aliances per a aconseguir els objectius

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es