Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

La Junta de Govern inicia aquest dimarts les decisions de desescalada sobre la base d'un protocol tècnic d'autorització

dilluns, 15 de juny de 2020

Ermita Mare de Déu de Gràcia

La Junta de Govern començarà a autoritzar aquest dimarts les iniciatives de desescalada municipals que han presentat les diferents regidories així com les entitats sense ànim de lucre que estan fent ús d'instal·lacions de titularitat municipal. Seguint el criteri de prudència per a garantir en tot moment la seguretat sanitària i de desescalada lenta i responsable acordat per l'equip de govern, s'ha establit un protocol tècnic específic per a la supervisió i autorització de la reobertura d'espais públics i la represa d'activitats, tal com ha explicat l'alcalde, José Benlloch.

"Com ja vam explicar des del primer moment, els nostres temps estan marcats pel criteri de prudència, però al mateix temps garantint l'eficàcia", remarca l'alcalde, que afig que "hui hem entrat en la fase 3 i demà mateix la Junta de Govern ja començarà a autoritzar iniciatives de desescalada seguint el protocol tècnic establit". Aquest protocol disposa que les propostes de les regidories i entitats es presenten a través del Registre d'entrada de l'Ajuntament i el gabinet tècnic "fa una anàlisi del pla de desescalada i les mesures proposades i redacta un dictamen en el qual fa constar la seua opinió sobre l'autorització, si escau aprovar la proposta o si és necessari realitzar-hi millores o modificacions...". Aquest informe es trasllada a la Junta de Govern, que es reuneix els dimarts i que anirà emetent cada setmana les corresponents resolucions. En cas que s'hi presente alguna proposta que requerisca una autorització urgent, es convocarà una junta de govern extraordinària.

Entre les diferents iniciatives que s'autoritzaran aquest dimarts, l'alcalde ha destacat una que és especialment significativa i emotiva per tractar-se d'un espai emblemàtic per a la ciutat: la reobertura de la capella i la coveta de la patrona, la Mare de Déu de Gràcia. Aquesta reobertura a les visites s'ha coordinat amb la normativa del bisbat en relació amb el culte perquè les visites i la veneració a la patrona es facen amb les màximes garanties de seguretat sanitàries adoptades per la COVID-19.

Es reobri així un dels llocs més emblemàtics de la tradició religiosa local després d'establir els protocols d'actuació i higiene que s'han d'adoptar en entrar al recinte "perquè els feligresos puguen visitar l'ermita amb confiança", assenyala la regidora de Tradicions, Noelia Samblás.

L'accés a la capella serà per la porta d'entrada i únicament s'hi habilitaran dos bancs per a un aforament màxim de dues persones, que hauran de mantenir la distància de seguretat d'1,5 metres. Els visitants hauran de respectar la senyalització i les recomanacions sanitàries. Serà d'ús obligatori la màscara així com el gel hidroalcohòlic, que estarà disponible en l'entrada, i no podran tocar objectes i imatges en aquest espai d'oració. La capella de la Mare de Déu de Gràcia obrirà al públic amb l'horari següent: de dimarts a divendres de 8.30 a 18.30 hores, els dissabtes i diumenges de 8.30 a 13.30 hores i els dilluns romandrà tancada.

Pel que respecta a la coveta de la Mare de Déu de Gràcia, estarà oberta al públic els diumenges al matí, de 8.30 a 13.30 hores, i només s'hi permetrà l'accés a una persona seguint les mateixes mesures de control i higiene que en la capella.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es