Inici

La Junta de Govern avala l'obertura de la piscina del Termet, la capella de l'ermita, el centre Lluís Alcanyís i les fonts ornamentals

tornar Imprimir

dimarts, 16 de juny de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

Junta de govern, autoritzacions obertures

La Junta de Govern avala l'obertura de la piscina del Termet, la capella de l'ermita, el centre Lluís Alcanyís i les fonts ornamentals

La Junta de Govern Local ha donat llum verda a diferents plans de desescalada presentats per les regidories per a reobrir espais municipals i reprendre activitats complint les mesures de prevenció i de seguretat sanitària. Segons el protocol establit pel consistori en el marc del Pla de prudència, responsabilitat i seguretat en la desescalada a la nova normalitat, el gabinet tècnic ha trasllat a la Junta de Govern els dictàmens sobre els plans de contingència presentats i aquest òrgan ha avalat la reobertura a les visites de la capella i la coveta de l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia; el Centre de Dia Lluís Alcanyís per a la prevenció comunitària de conductes addictives, que fins ara realitzava l'atenció als usuaris de forma telemàtica; la piscina del Termet i la posada en funcionament de les dèsset fonts ornamentals de la ciutat.

"La nostra prioritat és la salut de les persones i per a això estem seguint un protocol, amb l'assessorament d'un gabinet tècnic municipal, que supervisa els plans de desescalada per a donar les majors garanties possibles en el compliment de la normativa de prevenció i seguretat sanitària", recorda l'alcalde, José Benlloch. Amb l'entrada en la fase 3, la Junta de Govern ha començat a prendre ja hui decisions per a una desescalada segura i prudent.

En matèria esportiva, amb l'informe favorable del gabinet tècnic i el certificat de conformitat de la Càtedra de l'Esport de la Universitat Politècnica de València, el govern local ha aprovat l'obertura de la piscina del Termet a partir del 20 de juny per a la pràctica esportiva de socis del Servei Municipal d'Esports i esportistes federats de clubs aquàtics, en tots dos casos majors de 14 anys. Per a fer ús de la instal·lació, que estarà oberta de dilluns a diumenge de 9.00 a 22.00 hores, serà necessari demanar cita prèvia i complir les mesures de prevenció establides en el pla de desescalada, amb un aforament màxim de 16 persones i un límit de 30 minuts d'activitat per persona.

Un altre espai municipal que es reobri, en aquest cas a partir de hui mateix, és la capella i la coveta de la Mare de Déu de Gràcia, un lloc de culte que de moment s'obri a les visites. La capella, de dimarts a divendres de 8.30 a 18.30 hores, els dissabtes i diumenges de 8.30 a 13.30 hores; la coveta, els diumenges al matí, de 8.30 a 13.30 hores. En tots dos casos, l'aforament és limitat i és obligatori l'ús de màscara.

Respecte al Centre de Dia Lluís Alcanyís per a la prevenció comunitària de conductes addictives, que durant l'estat d'alarma ha realitzat l'atenció als usuaris per telèfon o videoconferència, s'autoritza l'obertura per a l'atenció presencial un dia a la setmana, amb cita prèvia i complint totes les mesures de prevenció sanitària per a garantir la seguretat de professionals i usuaris.

La Regidoria de Serveis Públics també ha comptat amb el vistiplau de la Junta de Govern per a reactivar les dèsset fonts ornamentals de la ciutat, amb els protocols de neteja i desinfecció corresponents. La previsió és que puguen estar operatives el pròxim 22 de juny.

Així mateix, també s'obri la seu de la Unió Musical La Lira, de titularitat municipal, però únicament per a les classes de reforç i preparació dels alumnes de l'escola de música que han de realitzar la prova d'accés a estudis professionals.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es