Inici -> └rees -> Urbanisme -> Actualitat

Vila-real flexibilitza el Pla de millora d'espais per a vianants i de dinamitzaciˇ econ˛mica per a adaptar-lo a la nova normalitat

dimecres, 17 de juny de 2020

Flexibilitza Pla de millora d'espais per a vianants

La Regidoria de Territori, a partir del pr˛xim dilluns 22 de juny, coincidint amb el final de l'estat d'alarma, reordenarÓ la mobilitat urbana en alguns trams que havien sigut convertits en zona de vianants provisionalment durant la desescalada per la pandŔmia de COVID-19. El departament flexibilitzarÓ el Pla de millora d'espais per a vianants posat en marxa el passat 9 de maig, per˛ mantÚ els seus dos pilars bÓsics: garantir la mobilitat de les persones en condicions de seguretat sanitÓria i al mateix temps ajudar el comerš i l'hostaleria local davant una nova normalitat "condicionada", com indica el regidor de Territori, Emilio M.Obiol. En eliminar-se les franges horÓries de passejos i prÓctica d'esport i avanšar en la desescalada, el pla s'adapta a les noves necessitats de la ciutat.

En concret, els canvis de mobilitat afecten dos dels tres trams de la ciutat que havien sigut convertits en zona de vianants. El tram a l'entorn de l'Estadi de la CerÓmica, entre el carrer d'Almassora i el carrer de l'Ambaixador Mascarell, que des del passat 9 de maig estava tallat al trÓnsit de manera permanent, s'obri a la circulaciˇ entre setmana; no obstant aix˛, en cap de setmana, des del divendres a les 18.00 hores i fins al diumenge a les 24.00 hores, es restringirÓ de nou el trÓnsit per a facilitar l'espai per a les persones i ajudar la dinamitzaciˇ econ˛mica en una zona on es concentra una gran activitat hostalera. Encara que de dilluns a divendres la circulaciˇ s'obri al trÓnsit, en aquest tram del carrer de l'Ermita, la velocitat estarÓ limitada a 30 km/h tenint en compte que es tracta d'un espai p˙blic amb un elevat trÓnsit de vianants.

"Aquest canvi ha sigut consensuat amb els hostalers de la zona seguint els nostres principis de diÓleg, eficÓcia en la gestiˇ i proximitat", destaca Obiol. La segona acciˇ afectarÓ el tram del carrer de l'Ermita, des del colĚlegi dels Carmelites fins al Termet, on es recupera l'estacionament del voral sud que provisionalment s'havia convertit en un carril per a vianants i on es limita tambÚ la velocitat a 30 km/h. Pel que respecta al tercer tram de vial habilitat com a espai per als vianants, el de l'avinguda de la MurÓ, entre l'avinguda del Cedre i el carrer Ramˇn y Cajal, es mantÚ la conversiˇ en zona de vianants en una zona que l'Ajuntament vol potenciar a manera d'una segona plaša Major per a dur a terme activitats de dinamitzaciˇ a travÚs del registre d'iniciatives culturals i esportives que forma part del Pla d'ajuda a l'economia local. De fet ,en aquestes setmanes s'han instalĚlat els tendals que s'utilitzen en festes per a donar ombra a aquesta zona pensant en la seua promociˇ com un espai de dinamitzaciˇ.

"Amb la flexibilitzaciˇ del pla de millora d'espais per a vianants estem pensant en les persones, en la seua salut i en un oci segur", explica Emilio M. Obiol. Respecte al primer criteri, el fet de disposar de mÚs espai p˙blic permet complir el distanciament social d'1,5 metres i evita que es produ´squen aglomeracions. Respecte al segon, com es el cas de mantenir la conversiˇ en zona de vianants de l'avinguda de la MurÓ, un dels carrers mÚs transitats de la ciutat, o l'entorn de l'Estadi de la CerÓmica durant els caps de setmana, "impulsem el comerš local i de proximitat sobre la base d'una desescalada pr˛xima, eficaš i en defensa de l'economia local", conclou Obiol.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es