Inici

Vila-real garanteix suport a les escoles infantils perquè puguen prestar servei a les famílies durant l'estiu

divendres, 19 de juny de 2020

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat que la decisió de l'Ajuntament de no organitzar aquest estiu els programes municipals de temps lliure infantils i juvenils com l'Aplec d'Estiu o l'Escola Esportiva "no implica col·laborar i ajudar, com ens vam comprometre, a les escoles infantils en les seues iniciatives per a facilitar a les famílies la conciliació". El primer edil ha remarcat que el consistori "ha optat per no promoure les escoles d'estiu municipals perquè amb els nostres recursos no tenim possibilitat de gestionar-les en temps i en igualtat de condicions d'accés per a tots i totes" però "sí que facilitarem i col·laborarem en el fet que entitats de la ciutat puguen desenvolupar en la desescalada accions òptimes així com ajudar les famílies a conciliar la vida familiar i laboral".

Benlloch ha recordat que "comptem a Vila-real amb centres d'educació infantil de qualitat, que han fet un gran esforç per a adaptar-se a la normativa i buscar l'excel·lència, i, com em vaig comprometre amb els responsables d'aquests centres, col·laborarem econòmicament i animar-los al fet que puguen prestar el seu servei durant aquest estiu en condicions". De fet, l'alcalde ha traslladat ja aquesta proposta a la resta de partits que formen part del Pacte local pel renaixement de Vila-real i tots han mostrat la seua conformitat amb la iniciativa. El primer edil treballa des de fa unes setmanes en unes bases de subvencions que anirien directament a les escoles infantils amb dos objectius: ajudar-los a la seua recuperació després d'aquests mesos d'inactivitat i que oferisquen promocions i preus que les famílies puguen assumir millor.

L'alcalde ha explicat que la normativa en relació als centres d'educació infantil "quedarà aclarida a partir del pròxim dilluns quan decaiga l'estat d'alarma i la Generalitat Valenciana assumisca les competències en l'etapa de nova normalitat". Benlloch insisteix que "des del primer moment vam dir que prioritzarem l'economia i la solidaritat i les nostres escoles infantils són també empreses privades que ens ajuden a educar els nostres xiquets i xiquetes en l'educació no obligatòria de 0 a 3 anys així com a possibilitar la conciliació de la vida familiar i laboral de les famílies".

Cal recordar que l'equip de govern, que té entre els seus eixos la col·laboració publicoprivada i el suport a l'empresa local, ja va plasmar el seu compromís amb els centres infantils l'any passat llançant una línia d'ajudes a l'escolarització infantil de 0 a 3 anys per import de 60.000 euros que ha beneficiat un total de 384 xiquets i xiquetes de 372 famílies, amb el pagament de 156,25 euros per xiquet.

A més, arran de la crisi sanitària, la Regidoria d'Educació també ha editat una sèrie de vídeos explicatius per a donar a conéixer l'oferta de les huit escoles infantils de Vila-real (set privades i una municipal) amb l'objectiu d'ajudar a difondre i promocionar els seus serveis.

Finalment, l'alcalde ha avançat que "amb tota la informació que recaptem sobre la normativa que els afecta, la setmana vinent convocarem els responsables d'aquests centres a una reunió per a poder plantejar en la mesa pel renaixement de Vila-real propostes dirigides a les escoles infantils com a part del Pla d'impuls a l'economia local i la solidaritat".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es