Inici

Vila-real activa el Pla de desescalada de Cultura per a ajudar la producció local i dinamitzar l'economia local

divendres, 19 de juny de 2020

Rosario Royo, Pla de desescalada Cultura

Teatre, concerts i cinema a l'aire lliure són alguns dels espectacles que la Regidoria de Cultura ha preparat per als mesos de juliol i agost a Vila-real. El departament que dirigeix Rosario Royo posarà en marxa el Pla de desescalada de Cultura, complint totes les mesures de prevenció per la pandèmia, amb la intenció d'ajudar les produccions locals a pal·liar, en la mesura en què siga possible, els efectes que la crisi sanitària està tenint en el sector. Amb una programació cultural basada en l'aliança amb la societat civil, la defensa de les nostres coses i la proximitat, el Pla de desescalada de Cultura és una clara aposta per les companyies artístiques locals i alhora, en ser representacions a l'aire lliure en diversos espais de la ciutat, pretén afavorir el comerç i l'hostaleria local.

"La nostra prioritat és col·laborar en la supervivència de la cultura i evitar que es tanquen empreses", afirma la regidora de Cultura, que ha volgut destacar la importància del sector en la localitat "no sols pel gran nombre de companyies artístiques que hi ha, sinó per l'excel·lent qualitat de les produccions". "Per això, des del departament, treballem des de fa temps en aquest Pla de desescalada per a poder adaptar uns espectacles de xicotet format als espais públics de la ciutat, de manera que puguem controlar l'aforament i complir les mesures de distanciament social", indica Royo.

La plaça Major, la plaça del Mercat Central, la del Llaurador i l'entorn del Centre d'Educació Ambiental del Termet seran els principals escenaris d'una programació cultural diversa, tant pel que fa a disciplines artístiques com a temàtiques i públic destinatari, dissenyada pel programador de l'Auditori, Tomás Ibáñez.

La setmana arrancarà els dimecres perquè els més xicotets gaudisquen dels contacontes que es narraran a la plaça Major, a partir de les 19.00 h, de Satsuma 3.0, La Inestable Compañía de Títeres, Diana Bernard, Rosabel Canós, Xa! Teatre i Supramúsica. Els dijous a la nit, seguint la tradició del cinema d'estiu a l'ermita, la façana del Centre d'Educació Ambiental del Termet es convertirà en una pantalla de cinema en la qual es projectaran, a partir de les 22.30 hores, els documentals Homenatge, #Seguridores, La Família (Dementia), Assemblea, Fishbone i Nit de docs escèniques. Els divendres l'activitat estarà repartida entre la plaça del Llaurador i la plaça del Mercat Central. A la plaça del Llaurador es faran les actuacions musicals per la disponibilitat per a muntar escenari i utilitzar camerinos amb representacions operístiques com ara L'elisir d'amore o Luisa Fernanda d'Òpera Gourmet o el concert d'estiu de l'Orquestra Francesc Tàrrega. A més, al Llaurador també es duran a terme els tallers de ball llatí i caribenc del Club de Ball Esportiu Azahar els dies 7, 13, 21, 28 i 29 de juliol i els dies 2 i 9 d'agost. Pel que respecta a la plaça del Mercat Central, la dansa de Pepa Cases, el teatre de Paraules d'Aire, la poesia de Marcelo Díaz o l'actuació de La Ravalera es podran gaudir en aquest espai del centre de la ciutat els divendres a partir de les 22.00 hores.

Sota el ferm compromís d'ajudar el sector cultural local, la regidora ha recordat que durant les primeres fases de l'estat d'alarma es van promocionar obres de xicotet format a través de la televisió local. "Ara, en aquesta etapa de nova normalitat i amb el Pla de renaixement de Vila-real, afermem aquest compromís amb una programació cultural que s'adapta a les necessitats i circumstàncies del moment. A més, ja estem treballant, en permanent diàleg amb les companyies locals, per a poder preparar espectacles de major format de cara als pròxims mesos".

Està previst que el Pla de desescalada de Cultura s'aprove dimarts que ve en la Junta de Govern de l'Ajuntament de Vila-real amb el dictamen favorable del gabinet tècnic de desescalada.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es