Inici

L'Ajuntament de Vila-real donarà impuls al projecte per a completar la modernització del regadiu a la partida Pinella

tornar Imprimir

dissabte, 20 de juny de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

Reunió regants

L'Ajuntament de Vila-real donarà impuls al projecte per a completar la modernització del regadiu a la partida Pinella

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, i l'edil responsable d'Agricultura, José Ramón Ventura Chalmeta, han mantingut una reunió amb els promotors del projecte per a completar la modernització del regadiu a la partida Pinella amb l'objectiu d'avançar en l'impuls i la tramitació d'aquesta obra. En el marc del Pla d'impuls i priorització de projectes pendents, l'equip de govern ha mostrat el seu compromís amb aquesta iniciativa que suposa "un projecte fonamental per a la modernització de les infraestructures agràries locals, l'estalvi energètic i de recursos hídrics així com la reducció de costos de producció", ha assenyalat l'alcalde. "El nostre model de ciutat aposta per l'economia diversificada, la innovació i la sostenibilitat, a més de la defensa d'una cosa tan nostra i que forma part de la nostra identitat com és l'agricultura; aquest projecte va en la línia de la ciutat de Vila-real de 2030 en la qual estem treballant", subratlla Benlloch.

L'edil de Territori detalla que aquesta tercera fase per a completar la modernització del regadiu i la instal·lació de reg localitzat a la partida Pinella afecta una superfície de 370 hectàrees (al voltant de 1.000 propietaris) i està impulsada per la comunitat de regants Canal de la Cota 100 del riu Millars, de la qual forma part l'Agrupació de Regants Pinella, una partida en la qual proveeixen d'aigua un total de 10 pous. Amb una inversió prevista de 3,9 milions d'euros, els promotors compten amb el compromís de la Generalitat Valenciana de subvencionar entre un 50 i un 75% de l'obra, a través de la convocatòria d'ajudes del Pla de modernització de regadiu de la Comunitat Valenciana. Benlloch ha destacat que aquesta obra comportarà un estalvi de recursos hídrics important (un 25% menys de consum d'aigua anual per cada explotació), a més de l'ús d'energia renovable, energia fotovoltaica. "També suposarà un estalvi de costos de producció per als propietaris perquè es passarà d'una despesa anual d'entre 180 i 250 euros per fanecada, a només 100 euros; i al mateix temps, amb l'ús de noves tecnologies, s'obrirà la porta a la producció ecològica en un futur", indica.

A la reunió amb l'alcalde i els regidors, van assistir Enrique Font, president del Sindicat Central d'Aigües del riu Millars; Vicent Serrano, president de l'Agrupació de Regants Pinella; Rosa María Marí, tècnica de la Conselleria d'Agricultura; Héctor Manrique, director tècnic de l'Agrupació de Regants Pinella; els enginyers José Manuel Delgado de Molina i Ignacio Macías, d'Indefa Enginyers, autors del projecte, i Elena Mezquita, tècnica d'Agricultura de l'Ajuntament.

Els promotors ja compten amb el projecte així com amb una proposta d'estudi ambiental i l'equip de govern s'ha compromés a impulsar-ne la tramitació. "L'Ajuntament es constituirà en òrgan substantiu, a través de la Junta de Govern, per a avaluar i aprovar el projecte i, a més, recaptar els informes corresponents de tots els organismes implicats en la declaració d'impacte ambiental", ha explicat Obiol.

El regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, ha ratificat el suport de l'Ajuntament a aquest projecte perquè "no sols suposarà un estalvi important de recursos hídrics, sinó també perquè implicarà un impuls agroecològic molt potent per a la ciutat". "La diferenciació de la producció agrària, amb el valor afegit que suposa el segell ecològic, és un factor clau perquè el sector puga aconseguir una major rendibilitat en els pròxims anys, a més del fet que va en la línia de la sostenibilitat ambiental tan necessària", assegura.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es