Inici

El Ple aprova per unanimitat destinar 500.000 euros per a les accions del Pacte local pel renaixement de Vila-real

tornar Imprimir

dimarts, 23 de juny de 2020

Sala de premsa, Ajuntament, Règim interior

Sessió extraordinària del Ple del 23 de juny_1

El Ple aprova per unanimitat destinar 500.000 euros per a les accions del Pacte local pel renaixement de Vila-real

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat hui per unanimitat una operació de suplement de crèdit per valor de 500.000 euros que permetrà finançar les accions consensuades en el Pacte local pel renaixement de Vila-real, que agrupa tots els partits amb representació municipal. El regidor d'Economia, Xus Madrigal, ha explicat que aquesta taula de diàleg és fruit de la voluntat de consens per a "donar exemple i ser capaços, des de la unitat, d'aportar tot el nostre treball pel renaixement de la ciutat després d'aquesta crisi inèdita". Amb la proposta de suplement de crèdit aprovada es destina diners de romanents de tresoreria que en principi estaven previstos per a complementar partides del pressupost de diferents regidories però que "ara es dedicaran a finançar les iniciatives acordades en el Pacte local pel renaixement". Concretament, es destinen 250.000 euros a l'àrea econòmica, 150.000 euros a l'àrea social i 100.000 euros a l'àrea sanitària, les tres àrees en les quals s'engloben totes les iniciatives del pacte.

Madrigal, que ha tornat a agrair als grups polítics la "facilitat i el clima d'enteniment", ha ressaltat algunes de les accions ja consensuades en aquesta taula de treball com l'adquisició de material de protecció, la creació de la targeta Fem poble Vila-real per a incentivar el consum en el comerç i els serveis locals, campanyes de promoció comercial, el pla de cuina solidària, la realització de test ràpids de detecció de la COVID-19 a la plantilla de l'Ajuntament o el registre d'iniciatives culturals i esportives, a més de l'ampliació dels convenis anuals amb les entitats socials Càritas, Creu Roja, Joventut Antoniana i Sant Vicent de Paül "perquè puguen prestar la seua labor solidària tan necessària".

L'alcalde, José Benlloch, ha valorat també de manera positiva el consens i les "propostes interessants" que han tirat avant en aquesta taula i ha subratllat que "crec que totes seran positives per a la ciutat". Benlloch s'ha compromés a continuar treballant en la línia de "fer tots els possibles per a ajudar la reactivació de la ciutat" generant oportunitats "però sense ocurrències que no siguen viables". A més, ha avançat que aquest fons és ampliable en el futur en funció de la disponibilitat econòmica de l'Ajuntament.

El Ple també ha aprovat, amb el vot favorable de PSPV, Unides Podem i Compromís i l'abstenció de PP, Ciutadans i Vox, una altra operació de suplement de crèdit per valor de 972.837 euros amb la qual es "farà front a compromisos adquirits en anys anteriors i que lamentablement no hem pogut dur a terme fins ara", ha reconegut l'edil d'Economia. Madrigal ha destacat el pagament de 275.000 euros en ajudes a ONG que treballen en països en vies de desenvolupament així com altres 50.000 euros per a subvencions a associacions juvenils, i ha admés que "no hem pogut complir els terminis i ho lamentem especialment perquè l'aliança amb la societat civil és un dels pilars del nostre govern i per això treballarem més dur per a intentar millorar-lo".

Aquesta modificació de crèdit inclou també 150.000 euros per a l'àrea d'informàtica, destinats a la modernització de l'administració local. Uns altres 100.000 euros per a garantir el servei d'autobús urbà gratuït i 200.000 euros per a millores en els projectes de modernització dels polígons industrials.

La sessió també ha donat llum verda per unanimitat a la proposta d'Alcaldia del manifest de la Xarxa Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació, de la qual Vila-real forma part, per a l'impuls i la promoció de les polítiques d'innovació com a eina clau per a pal·liar els efectes de la pandèmia de COVID-19. Així mateix, tots els grups, a excepció de Vox, han acordat una moció conjunta amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ el pròxim 28 de juny.

Galeria multimèdia

Imatges

Sessió extraordinària del Ple del 23 de juny
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es