Inici -> Àrees -> Sanitat -> Notícies sanitat

L'Ajuntament de Vila-real realitza tests de detecció de la COVID-19 a la plantilla municipal

dijous, 25 de juny de 2020

test personal municipal

L'Ajuntament de Vila-real ha començat aquesta setmana la realització de tests de detecció de la COVID-19 a la plantilla municipal, tal com es va acordar en la taula de treball del Pacte local pel renaixement de Vila-real amb el consens de tots els grups polítics. La mesura té per objecte garantir la seguretat dels empleats municipals i de les persones amb les quals puguen estar en contacte en l'exercici de les seues funcions. La regidora de Sanitat, Silvia Gómez, assenyala que "complim el nostre compromís d'anar realitzant tests a la plantilla municipal com una mesura de prevenció".

La realització d'aquestes anàlisis s'ha contractat a la mútua Unimat i en aquests dies ja s'han realitzat les primeres proves. Aquest divendres seran els empleats de Serveis Públics els que se sotmeten als tests ràpids. Després, de manera escalonada, s'aniran realitzant a la resta de departaments municipals, incloent també el personal de Policia Local i Protecció Civil, als quals es realitzarà el test de detecció de COVID-19 per segona vegada, ja que el mes de maig ja se'ls van realitzar aquestes anàlisis com a mesura excepcional "per ser dos departaments que durant la crisi sanitària van estar molt exposats al virus, per treballar en contacte directe i prestant ajuda a la ciutadania", recorda Silvia Gómez.

El contracte amb la mútua de prevenció de riscos laborals per a la realització d'aquests exàmens clínics s'ha adjudicat per un cost de prop de 27.000 euros i contempla la realització de proves als 495 empleats municipals. En cas que algun dels tests ràpids done positiu, es realitzarà la PCR corresponent per a confirmar el diagnòstic. Silvia Gómez explica que s'aniran realitzant les anàlisis de manera escalonada als empleats municipals que estan fent treball presencial i a aquells que encara estan fent teletreball, a mesura que tornen al seu lloc físic en el consistori.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es