Inici -> Àrees -> Sanitat -> Notícies sanitat

Vila-real distribuirà 10.000 envasos individuals de gel hidroalcohòlic en espais públics per a conscienciar sobre la importància de les mesures d'higiene i prevenció

dijous, 25 de juny de 2020

envasos gel hidroalcohòlic

L'Ajuntament de Vila-real repartirà 10.000 envasos individuals de gel hidroalcohòlic entre la població per a facilitar l'accés a aquest material de protecció i, alhora, conscienciar la ciutadania sobre la importància de llavar-se i desinfectar-se les mans per a prevenir el contagi i la propagació de la COVID-19. Aquest material de protecció se suma a les 150.000 màscares que l'Ajuntament ha repartit en domicilis, comerços, entitats socials, centres de culte i altres instal·lacions municipals perquè cap ciutadà es quedara sense material de protecció.

Els voluntaris del Registre municipal del voluntariat COVID-19 de Vila-real, creat per a canalitzar l'ajuda desinteressada de la ciutadania, s'encarregaran d'iniciar demà el repartiment d'aquests envasos de 125 ml als parcs infantils de la ciutat, que reobrin després d'haver estat precintats com a mesura de seguretat i prevenció durant l'estat d'alarma. Els voluntaris facilitaran als adults que acudisquen amb els xiquets i xiquetes aquest material d'higiene i protecció sanitària i recordaran la importància d'utilitzar el gel en diverses ocasions, al llarg del dia. A més incidiran en el llavat i desinfecció de les mans dels xiquets i xiquetes que utilitzen de manera freqüent el parc com a mínim a l'inici i al final del període de joc amb gel hidroalcohòlic. El repartiment del dispensador de gel està previst que es duga a terme també en esdeveniments, activitats i actes en què es produïsca una major afluència de públic.

"Des de l'inici de la pandèmia hem estat treballant per a dotar la població de material sanitari perquè puga protegir-se i, alhora, protegir els altres de la propagació del virus", recorda Noelia Samblás, la regidora responsable del Registre municipal del voluntariat COVID-19. De fet, el consistori en l'inici de la crisi sanitària va crear un banc de màscares i material de protecció i, en aquest cas, l'adquisició d'aquest lot de gel hidroalcohòlic s'ha realitzat a una empresa local.

El repartiment de gels hidroalcohòlics entre la població conjumina dos dels objectius fonamentals per al govern local: d'una banda, facilitar a la població mesures de protecció d'higiene sanitària en sintonia amb el Pla de prudència, responsabilitat i seguretat en la desescalada a la nova normalitat i, al mateix temps i en la mesura de les possibilitats, ajudar l'economia local a través d'una sèrie de mesures i iniciatives econòmiques per a dinamitzar l'economia i reactivar el consum.

Cal recordar que l'Ajuntament ha repartit més de 150.000 màscares de protecció en els domicilis, comerços, entitats socials, centres de culte i altres instal·lacions municipals perquè cap ciutadà o ciutadana es quedara sense màscara. Ara s'hi sumen els gels hidroalcohòlics que permetran a la població de Vila-real disposar d'aquests elements de protecció i desinfecció per a afrontar la nova normalitat amb "precaució i cautela", conclou Samblás.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es