Inici

Vila-real se suma a la campanya 'Contagia't de prevenció' de les unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana

tornar Imprimir

dijous, 25 de juny de 2020

Sala de premsa, Sanitat

Campanya 'Contagia't de prevenció'

Vila-real se suma a la campanya 'Contagia't de prevenció' de les unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana

El 26 de juny es commemora el Dia Internacional de Lluita contra l'Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues, celebrat a proposta de l'ONU amb l'objectiu de reforçar l'acció i la cooperació per a aconseguir una societat lliure del consum de drogues. És una gran oportunitat per a conscienciar sobre la importància de la prevenció local en conductes addictives i visibilitzar la labor que realitzen les unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana com a actius clau de la salut local, al costat de les famílies, els centres educatius i la comunitat en general en la lluita contra les addiccions a través de la prevenció. La Comunitat Valenciana compta amb 86 UPCCA, que sumen més de 100 professionals experts en la prevenció de conductes addictives.

Per a commemorar aquest 26 de juny, la UPCCA de Vila-real, dependent de la Regidoria de Sanitat, participa, juntament amb la resta d'unitats de Prevenció Comunitària de la Comunitat Valenciana, en la campanya 'Contagia't de prevenció' per a informar la ciutadania de manera clara i pròxima sobre les implicacions i la importància de la prevenció local.

La campanya 'Contagia't de prevenció' inclou un vídeo realitzat de manera conjunta amb un missatge unívoc: les UPCCA municipals són els serveis professionals i acreditats per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a informar, orientar i treballar amb les famílies, els centres educatius, els serveis d'atenció primària i les comunitats, fent costat especialment a la joventut, amb l'objectiu de, en paraules del secretari general de l'ONU, Antonio Guterres: "Prevenir el consum de drogues i ajudar les noves generacions a portar una vida més sana i a triar el seu camí amb força i resiliència".

El vídeo 'Contagia't de prevenció' es llança en xarxes socials perquè el seu missatge arribe a tota la població. S'hi mostren els rostres d'un bon nombre de professionals de la prevenció que treballen cada dia en ajuntaments i mancomunitats de les tres províncies de la nostra Comunitat, ensenyant la diversitat de les accions que desenvolupen, la importància de la proximitat amb la ciutadania i l'esperit d'equip que posseeixen, amb un missatge clar: la millor epidèmia és la que ens contagia a tots i a totes de prevenció i cura.

Les UPCCA realitzen una intensa i variada labor en els àmbits educatiu, sanitari, social i comunitari, des de diferents perfils professionals i a diferents nivells de prevenció, desenvolupant i coordinant plans municipals de prevenció d'addiccions i altres actuacions de manera transversal, amb un nexe comú: reduir o evitar l'ús i/o abús de drogues i altres conductes addictives, així com promoure hàbits de vida saludables. La diversitat, la transversalitat i l'amplitud de les seues funcions i actuacions són una fortalesa indiscutible d'aquests serveis. I desitgen, en definitiva, continuar sent l'instrument per a promoure que la població es "contagie" de prevenció i entre tots i totes evitem problemes de salut relacionats amb les addiccions.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es