Inici

El Pacte local pel renaixement acorda destinar 30.000 euros per a donar suport a iniciatives d'escoles d'estiu que faciliten la conciliació a les famílies

tornar Imprimir

divendres, 26 de juny de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

El Pacte local pel renaixement acorda destinar 30.000 euros per a donar suport a iniciatives d'escoles d'estiu que faciliten la conciliació a les famílies

El Pacte local pel renaixement ha aprovat en la seua reunió d'aquesta setmana noves accions per a la revitalització econòmica i social de la ciutat, que ajuden a pal·liar els efectes de la COVID-19. Entre els acords adoptats amb el suport de tots els grups polítics municipals destaca una dotació de 30.000 euros per a donar suport a les activitats com ara campus o escoles d'estiu que organitzen escoles infantils i altres entitats o empreses de la ciutat, amb la finalitat de facilitar a les famílies la conciliació durant aquests mesos. Així ho ha explicat el coordinador de la taula de treball del Pacte local pel renaixement de Vila-real, Xus Madrigal, que ha assegurat que "de moment s'hi ha acordat destinar aquests 30.000 euros, però aquesta quantitat seria ampliable en cas que fora necessari". L'objectiu de la mesura és que aquestes activitats tinguen un menor cost per a les famílies i al mateix temps ajudar la reactivació econòmica del municipi.

Cal recordar que alcalde de Vila-real, José Benlloch, ja va anunciar que la decisió de l'Ajuntament de no organitzar aquest estiu els programes municipals de temps lliure infantils i juvenils com ara l'Aplec d'Estiu o l'Escola Esportiva "no implica que no col·laborem i ajudem, com ens vam comprometre, a les escoles infantils i altres entitats en les seues iniciatives per a facilitar a les famílies la conciliació". Encara que l'Ajuntament "ha optat per no promoure les escoles d'estiu municipals perquè, amb els nostres recursos i donada la situació actual per la crisi sanitària, no tenim possibilitat de gestionar-les en temps i en igualtat de condicions d'accés per a tots i totes, sí que volem col·laborar en el fet que entitats de la ciutat puguen desenvolupar en la desescalada accions òptimes així com ajudar les famílies a conciliar la vida familiar i laboral".

D'altra banda, la taula de partits ha donat llum verda a destinar 15.000 euros per a la campanya de suport a l'oci nocturn 'Queda't de festa al poble', que es realitzarà en col·laboració amb els locals de la ciutat i pretén ajudar aquests establiments a recuperar l'activitat després d'aquests mesos de paralització per la pandèmia. Madrigal explica que l'aportació municipal se substanciarà en una campanya de promoció i diferents accions de dinamització. 

Finalment, també en matèria de suport a l'economia local, tots els grups han aprovat la compra de 9.000 bons del pàrquing de la plaça Major, amb un cost total de 3.000 euros, que es distribuiran entre els comerços de la ciutat perquè "els establiments puguen repartir-los entre els clients i facilitar-los una hora gratuïta d'aparcament, com una manera d'incentivar el consum en la localitat".

L'edil d'Economia ha destacat de nou "la bona predisposició de tots els grups municipals en aquesta taula del Pacte local pel renaixement que, en les diferents reunions, ha distribuït la partida de 500.000 euros en mesures per a pal·liar els efectes de la pandèmia" i s'ha mostrat confiat a "poder continuar treballant tots units en aquesta mateixa línia".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es