Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

L'Ajuntament de Vila-real dona suport als agricultors en les seues reivindicacions pels danys de la plaga del cotonet

dissabte, 27 de juny de 2020

Reunió amb representants de l'Associació de Llauradors Independents de Vila-real

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor d'Agricultura, José Ramón Ventura Chalmeta, s'han reunit amb el president i el vicepresident de l'Associació de Llauradors Independents de Vila-real (ALIV), Víctor Viciedo i Pepe Llop, per a conéixer de primera mà les reivindicacions del col·lectiu i abordar la manifestació que aquesta entitat ha convocat, al costat d'altres agrupacions agràries, el dimarts que ve 30 de juny per a alertar sobre els danys que la plaga del cotonet de Sud-àfrica està causant en els cítrics.

La reunió ha sigut la primera trobada oficial entre el primer edil i els representants de l'associació, que han traslladat a l'alcalde els seus objectius com a entitat i li han explicat els motius que els han portat a convocar, al costat d'altres organitzacions agràries, la protesta d'aquest pròxim dimarts. Tant l'alcalde com l'edil d'Agricultura han garantit la coordinació perquè la manifestació, que eixirà des de Vila-real i recorrerà les localitats d'Almassora i Castelló de la Plana, se celebre amb normalitat. Els llauradors realitzaran el recorregut amb els seus vehicles. 

Així mateix, l'edil d'Agricultura ha explicat que presentarà al Ple ordinari de l'Ajuntament, que tindrà lloc el mateix dimarts 30 de juny, una moció consensuada amb la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, que espera que puga convertir-se també en una declaració institucional de tots els grups municipals, en la qual es demana a les administracions competents una solució al problema del cotonet de Sud-àfrica, així com una línia d'ajudes per a pal·liar els efectes d'aquesta plaga en els cítrics.

L'alcalde de Vila-real ha recordat la importància que té, per a l'equip de govern, garantir un futur per a l'agricultura local com a part del projecte de ciutat "amb una economia diversificada" i al mateix temps fer possible un model sostenible per a aquest sector. "Som una ciutat amb una base agrària gràcies a la qual hem aconseguit créixer socialment i econòmicament; hem de defensar la supervivència del camp com una cosa nostra i que té futur si sabem reinventar-nos i superar els reptes", ha assegurat Benlloch.

El president d'ALIV, Víctor Viciedo, ha recordat que "amb la prohibició de l'ús del clorpirifòs i el metil-clorpirifòs per al tractament de la plaga del cotonet, els danys en els cítrics cada dia són majors, ja que els fitosanitaris alternatius que des de les administracions competents ens han recomanat no han donat resultat". "Molts agricultors han vist greument afectats els seus conreus i per això demanem que es done una solució al problema i s'aprove una pròrroga en l'ús d'aquests productes per a posar fi a la plaga, així com establint una línia d'ajudes per als afectats", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es